Witam Kolegów. Moze ma ktos na sprzedanie kwas mlekowy 80% spozywczy ? Ilosci jakie sa proponowane w necie to 25 kg opakowania (sporo tego ) . Ewentualne propozycje prosze kierowac na PW .
Kwas mlekowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika derek71 Wyświetlenie odpowiedziWitam Kolegów. Moze ma ktos na sprzedanie kwas mlekowy 80% spozywczy ? Ilosci jakie sa proponowane w necie to 25 kg opakowania (sporo tego ) . Ewentualne propozycje prosze kierowac na PW .
-
-
Niedawno dyskutowalismy na forum o możliwości uzyskania kwasu mlekowego z zakwasu nastawionego na mące żytniej razowej. Gdyby eksperyment się powiódł, byłoby to łatwo dostepne i eleganckie ("naturalne") źródło zakwaszacza dla domowego piwowarstwa. Może spróbujesz tak zrobić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziNiedawno dyskutowalismy na forum o możliwości uzyskania kwasu mlekowego z zakwasu nastawionego na mące żytniej razowej. Gdyby eksperyment się powiódł, byłoby to łatwo dostepne i eleganckie ("naturalne") źródło zakwaszacza dla domowego piwowarstwa. Może spróbujesz tak zrobić?
Niby proces warzenia "wybije" je wszystkie, jednak nie jestem pewien 100% skuteczności.
Dodatkowym minusikiem wg. mnie są walory organoleptyczne kwasu otrzymanego tą metodą. Kwasik (cz. d. a.) jest ciut jakby "lepsiejszy"W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika derek71 Wyświetlenie odpowiedziNajtanszą ofertę znalazłem za 5 zl /kg z przesyłką
Comment
-
-
Witam . Jak obiecalem :
44-100 Gliwice,
ul. Portowa 10,
tel. 0-32/337-07-10
Jutro mają mi wysłać kurierem wiec przekonam się za 2 dni (obiecali 4.10 netto + przesyłka ).Jest mały problem , ze względu że jest to kwas wchodzi w grę tylko Faktura Vat na firmę i kserokopie dokumentów firmy Nip , regon , wpis do ewidencji .Życzę powodzenia .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika derek71 Wyświetlenie odpowiedzi(obiecali 4.10 netto + przesyłka )
Comment
-
-
Przeglądam sobie ich ofertę na www.stanlab.eu i widzę, ze poza kwasem mlekowym byłoby troche przydatnych rzeczy np.
WAPNIA CHLOREK BEZWODNY
WAPNIA CHLOREK SZEŚCIOWODNY
Tyle, że sześciowodny mają tylko w 20kg opakowaniach, czy może być bezwodny? Ten jest po 1/2 kg za 7 zł.
MAGNEZU SIARCZAN SIEDMIOWODNY - to jest chyba tzw. sól Epsom?
WAPNIA WĘGLAN - do robienia wody monachijskiej
SODU PIROSIARCZYN - do dezynfekcji
O dziwo nie na siarczanu wapnia (gipsu).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziPrzeglądam sobie ich ofertę na www.stanlab.eu i widzę, ze poza kwasem mlekowym byłoby troche przydatnych rzeczy np.
Kwas mlekowy 50% opakowanie 1L - 5,80 zł
Chlorek wapnia bezwodny 250g - 6.50
Węglan wapnia bezwodny 500g - 21.50
Siarczan magnezu siedmiowodny - 250g - 10 zł
przesyłka kurierem - 22.50 zł
Pirosiarczynu nie opłaca się kupować - 55 zł/kg, siarczanu wapnia nie mają.
Comment
-
Comment