Witam Kolegów. Moze ma ktos na sprzedanie kwas mlekowy 80% spozywczy ? Ilosci jakie sa proponowane w necie to 25 kg opakowania (sporo tego ) . Ewentualne propozycje prosze kierowac na PW .
Witam Kolegów. Moze ma ktos na sprzedanie kwas mlekowy 80% spozywczy ? Ilosci jakie sa proponowane w necie to 25 kg opakowania (sporo tego ) . Ewentualne propozycje prosze kierowac na PW .
Tu jest odpowiedni watek oraz tutaj . Polecam wyszukiwarkę forumową ona wie wszystko
Niedawno dyskutowalismy na forum o możliwości uzyskania kwasu mlekowego z zakwasu nastawionego na mące żytniej razowej. Gdyby eksperyment się powiódł, byłoby to łatwo dostepne i eleganckie ("naturalne") źródło zakwaszacza dla domowego piwowarstwa. Może spróbujesz tak zrobić?
Niedawno dyskutowalismy na forum o możliwości uzyskania kwasu mlekowego z zakwasu nastawionego na mące żytniej razowej. Gdyby eksperyment się powiódł, byłoby to łatwo dostepne i eleganckie ("naturalne") źródło zakwaszacza dla domowego piwowarstwa. Może spróbujesz tak zrobić?
Dochodzi problem oczyszczenia takiego "naturalnego" kwasu z bakterii które go wytworzyły, jak i innej mikroflory.
Niby proces warzenia "wybije" je wszystkie, jednak nie jestem pewien 100% skuteczności.
Dodatkowym minusikiem wg. mnie są walory organoleptyczne kwasu otrzymanego tą metodą. Kwasik (cz. d. a.) jest ciut jakby "lepsiejszy"
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Serdeczne dzięki . No to mi się oberwalo . Najtanszą ofertę znalazłem za 5 zl /kg z przesyłką , a w aptece pani zawaliła 35 zl/kg . Może ktos wie jaki ma termin przydatnosci do spożycia taki kwas ???
Witam . Jak obiecalem :
44-100 Gliwice,
ul. Portowa 10,
tel. 0-32/337-07-10
Jutro mają mi wysłać kurierem wiec przekonam się za 2 dni (obiecali 4.10 netto + przesyłka ).Jest mały problem , ze względu że jest to kwas wchodzi w grę tylko Faktura Vat na firmę i kserokopie dokumentów firmy Nip , regon , wpis do ewidencji .Życzę powodzenia .
No to nie 5 zł z przesyłką. Możesz się niemile zdziwić, bo kwasy przesyłają specjalnym kurierem, a to kosztuje. Jak dojdzie, daj znać ile w końcu wyszło.
Przesyłka dotarła . Koszt 1 kg. kwasu wynosi 6.35 (wraz z kosztami przesyłki ) . Mogę część odsprzedać w tej cenie na miejscu ( sklep w Brzezinach k/ Łodzi lub pocztą) . Pozdrawiam Darek
Przeglądam sobie ich ofertę na www.stanlab.eu i widzę, ze poza kwasem mlekowym byłoby troche przydatnych rzeczy np.
WAPNIA CHLOREK BEZWODNY
WAPNIA CHLOREK SZEŚCIOWODNY
Tyle, że sześciowodny mają tylko w 20kg opakowaniach, czy może być bezwodny? Ten jest po 1/2 kg za 7 zł.
MAGNEZU SIARCZAN SIEDMIOWODNY - to jest chyba tzw. sól Epsom?
WAPNIA WĘGLAN - do robienia wody monachijskiej
SODU PIROSIARCZYN - do dezynfekcji
"Quintuple" 26% ekstr., 12% alk. Szczepy drożdży z mieszanki Brettanomyces i Lactobacillus.
Aromat - początek z wyraźną kwaskowością czerwonych owoców (wiśnia), jest wyczuwalna beczka z destylatem, trochę słodowej paloności
Piana - niewysoka, szybko opada do...
Comment