Komu potrzebny styropian? (Białystok i okolice)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tao1974
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.06
    • 17

    Komu potrzebny styropian? (Białystok i okolice)

    Hej, kupiłem właśnie w sklepie opakowanie styropianu za 60 zł, w środku było 30 pasków, więc jeśli ktoś szuka, to z miłą chęcią oddam resztę co mi zostało za 2zł za pasek


    Dokumentacja:


    Typ/rodzaj: Styropian EPS-70
    Pojemność opakowania: 15 m*3
    Grubość: 200 (2cm)
    Długość-szerokość: 1000x500 (1metr x 0,5 metra)


    Jestem w czasie roboty budowania termosu na fermentatory, myślę, że spokojnie zostanie z 20 sztuk (pasków), zainteresowanych proszę o kontakt, pozdrawiam, Jacek.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tao1974 Wyświetlenie odpowiedzi
    Hej, kupiłem właśnie w sklepie opakowanie styropianu za 60 zł, w środku było 30 pasków, więc jeśli ktoś szuka, to z miłą chęcią oddam resztę co mi zostało za 2zł za pasek


    Dokumentacja:


    Typ/rodzaj: Styropian EPS-70
    Pojemność opakowania: 15 m*3
    Grubość: 200 (2cm)
    Długość-szerokość: 1000x500 (1metr x 0,5 metra)


    Jestem w czasie roboty budowania termosu na fermentatory, myślę, że spokojnie zostanie z 20 sztuk (pasków), zainteresowanych proszę o kontakt, pozdrawiam, Jacek.
    słusznej pojemnoiści będzie termos na fermentator taka ilość styropianu
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

      #3
      Zostaw sobie, będzie się na czym przespać w razie strajków

      Comment

      • tao1974
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.06
        • 17

        #4
        I po robocie, już sie fermentuje w nim, po wstawieniu jednej puszki 1,65 po brewkicie z zamarzniętą wodą, różnica temperatur to 10 stopni w nieszczelnym termosie, uszczelnię go jak bede mial czym to zrobić
        Ścianki pojedyńcze, góra i dół podwójna z mniejszą wchodzącą wkładka w ścianki całości, fajnie wygląda. Doradzali mi, bym wszystko zrobił podwójnie, ale ja mieszkamw bloku i mój pokój to taka cienka kiszka, wiecie jak budowali za socjalizmu (w zasadzie nadal go mamy, ale już tak nie budują chyba /demokracja spełnia wszystkie wymagania stawiane socjalizmowi/).

        TAK WIĘC ZOSTAŁO MI 22 SZTUKI

        ARCY:
        Jeśli chcesz, możesz odkupić, będzie jak znalazł
        Last edited by tao1974; 2007-08-10, 09:54.

        Comment

        • Wielki_B
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.02
          • 1968

          #5
          Najprościej zamrażać wodę w butelkach typu PET i obkładać nimi regularnie zamknięty w styropianie fermentor.
          Jesli fermentujesz piwo dolnej f. to zastanawiam się, co dalej w kwestii dojrzewania piwa?
          Ten styropian może Ci się jeszcze przydać. Np. na leżakownię w piwnicy. Niektórzy tak robią, ale do tego potrzebna jest zamrażarka i codzienne bieganie z lodem do piwnicy.

          Comment

          • tao1974
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.06
            • 17

            #6
            Dzięki, lagery zostawię sobie na zimę, reszta styropianu nie będzie potrzebna, ma pomóc utrzymać odpowiednią temperaturę, no i ewentualne upały, bądź co bądź posłuzy także do utrzymania odpowiednio wyższej temperatury w chłodniejsze dni. Puszki sprawdzają się fantastycznie, metal jest lepszym przewodnikiem cieplnym niż plastik, mimo to dziękuję za rady.

            I tak ponawiam apel - jeśli komuś się przyda, masz potrzebę i nie potrzebujesz całej ciężarółki (metafora), zapraszam, odsprzedam po cenie w jakiej sam kupiłem, a odzyskane pieniązki z miłą chęcią przeznaczę na kolejny fermentator lub składniki do piwa.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X