Piwa robię z drożdży zamrożonych z nowej paczki w glicerynie lub ze skosów.
Po jednej warce drożdże przeważnie wylewam.
W tym temacie będę zamieszczał informacje jakie gęstwy drożdżowe mogę odstąpić i kiedy (ewentualnie przyjąć w zamian inne gęstwy lub małe piwko).
Do odbioru osobistego W-wa Targówek (ewentualnie w dni pracujące po wcześniejszym umówieniu na Ursynowie przy metro Stokłosy).
Drożdży nie wysyłam, bo widok poczty wyzwala u mnie odruchy wymiotne.
Na chwilę obecną mogę zaproponować Wyeast Irish Ale z nowiutkiej paczuszki.
W chwili obecnej fermentują na cichej Stouta. Zbieram gęstwę w piątek wieczorem (24.08).
Po jednej warce drożdże przeważnie wylewam.
W tym temacie będę zamieszczał informacje jakie gęstwy drożdżowe mogę odstąpić i kiedy (ewentualnie przyjąć w zamian inne gęstwy lub małe piwko).
Do odbioru osobistego W-wa Targówek (ewentualnie w dni pracujące po wcześniejszym umówieniu na Ursynowie przy metro Stokłosy).
Drożdży nie wysyłam, bo widok poczty wyzwala u mnie odruchy wymiotne.
Na chwilę obecną mogę zaproponować Wyeast Irish Ale z nowiutkiej paczuszki.
W chwili obecnej fermentują na cichej Stouta. Zbieram gęstwę w piątek wieczorem (24.08).
Comment