Szyszki Chmielowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

    #16
    No niestety nie udało mi się uzyskać informacji na temat zawartości alfakwasów, gdyż pani nie otrzymała jeszcze wyników z Poznania.
    Wyniki mają być pod koniec września. Jak tylko będę wiedział umieszcze na forum.

    Comment

    • peter007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.06
      • 2820

      #17
      To i ja poproszę o podanie ceny
      Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

      Comment

      • szefi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.12
        • 194

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2 Wyświetlenie odpowiedzi
        Proszę o cenę na PW
        http://www.browar.biz/forum/showthre...812#post709812

        Posprzątaj w swoim privie

        Comment

        • maaciej6
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.04
          • 219

          #19
          Prosze o podanie ceny. Ile za kg ?
          "Gdzie się piwo warzy, tam się dobrze darzy"

          Wolsztyński Browar Domowy M & P

          Comment

          • Tomek-Pasieka
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.10
            • 197

            #20
            widziałem na allegro 40,00 za 1 kg, 22,5 za 0,5 kg

            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              #21
              Ceny są różne-najlepiej wziąść od plantatorów.
              Last edited by mwa; 2007-09-16, 10:45.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • Tomek-Pasieka
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.10
                • 197

                #22
                no ja pisałem o konkretnym sprzedawcy,
                a najlepiej kupić sobie ze 2 sztobry i uprawiać (głowy nie daję, ale jak mi powiedziała członkini Polskiej Izby Produktu Regionalnego jeżeli samemu wytwarza się któryś z surowców potrzebny do produkcji produktu tradycyjnego - nawet nalewki - można nim handlować nie obawiając się akcyzy jak sprawdzę ten temat dam znać)

                Comment

                • mwa
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2003.01
                  • 5071

                  #23
                  Posadzilem w tym roku ale zebrałęm tylko 25g. A kupilem na swoje potrzeby jakieś 4kg.

                  A jeśli chodzi o sprzedaż to trza znać te prawo, bo narazie to ciańko to widzę
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10769

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka Wyświetlenie odpowiedzi
                    no ja pisałem o konkretnym sprzedawcy,
                    a najlepiej kupić sobie ze 2 sztobry i uprawiać (głowy nie daję, ale jak mi powiedziała członkini Polskiej Izby Produktu Regionalnego jeżeli samemu wytwarza się któryś z surowców potrzebny do produkcji produktu tradycyjnego - nawet nalewki - można nim handlować nie obawiając się akcyzy jak sprawdzę ten temat dam znać)
                    czy to znaczy że jak uprawam ziemniaki to mogr pędzić bimber ?
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10769

                      #25
                      widziałem ostatnio program chyba Dzieńdoby TVN z Zielonej Góry gdzie było Winobranie .Wypowiadali sie właściciele winnic którzy NIE MOGĄsprzedawać swojego wina
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

                        #26
                        Ta pani nie ma pojęcia o czym mówi.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

                        (1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

                        Comment

                        • Tomek-Pasieka
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2005.10
                          • 197

                          #27
                          no tez piszę, że musze to sprawdzić, bo wydaje się to zbyt piękne... a pytałem ją w kontekście sprzedaży różnego rodzaju nalewek w trakcie imprez i festynów kulinarnych o charakterze lokalnym i tradycyjnym

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            #28
                            No właśnie na dniach była sprawa winiarzy z Zielonej Góry, Urząd Skarbowy czy też jakieś inne pasozyty nie pozwolili sprzedawać wina w trakcie święta winiarzy.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • coder
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.10
                              • 1347

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                              Posadzilem w tym roku ale zebrałęm tylko 25g. A kupilem na swoje potrzeby jakieś 4kg.
                              4 kg? widzę, że naprawdę planujesz 40 warek

                              Ja też zebrałem niewiele, a ile roboty przy tym! Zastanawiam się, czy to warto, jak można kupić gotowy za 40 zł.
                              Lepiej by się kalkulowało hodować chmiele bardziej egzotyczne: Hellertau, Goldings, Saaz... tylko skąd wziąć ich sadzonki?

                              Comment

                              • coder
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.10
                                • 1347

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka Wyświetlenie odpowiedzi
                                a pytałem ją w kontekście sprzedaży różnego rodzaju nalewek w trakcie imprez i festynów kulinarnych o charakterze lokalnym i tradycyjnym
                                Potwierdzam, podobno na festynie w Ciechanowcu sprzedawali nalewki 1zł/kieliszek. Może znaleźli lukę w prawie, a może tak na bezczelnego.

                                Zresztą co my tu dyskutujemy o sprzedaży piwa, żeby się to kalkulowało, trzeba by mieć browarek z wybiciem na jakieś 100L.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X