Teraz to chyba zbyt zimno mogą dotrzeć w stanie stałym a nie płynnym ale będzie łatwiej podzielić saszetkę przełamiemy, może czas zamówić coś w kraju, co ty na to?
Wyeast: tanio- przyjmuję zamówienia
Collapse
X
-
Mam dobrą wiadomość! tzn. jeszcze zobaczymy. Wczoraj po raz 3 zadzwoniłem do USA.
Tym razem rozmawiałem z samym szefem. Powiedział, że oczywiście nie zapomnieli o moim (naszym) zamówieniu, tyle tylko, że wynikły pewne problemy.
Okazuje się, że jednak koszt wysyłki (UPS) byłby wyższy niż cena tych 28 saszetek ( ) Więc kombinują jak to wysłać, żeby było taniej, a jednocześnie w miarę szybko, żeby drożdże mogły przeżyć. Najpewniej trzeba będzie trochę dopłacić.
Myślę, że jest jeszcze możliwość zwrotu pieniędzy i odwołania całej akcji, ale nie wiem, jak to jest technicznie możliwe (płaciłem kartą ). Dziś wieczorem mają mi przysłać maila z "ofertą" dot. transportu itp. Jeżeli trzeba będzie coś dopłacić (coś większego) to podam wam tą informację na forum i się zdeklarujecie czy tak, czy nie.
Dobrze, że cnotą ( ) piwowarów jest m. in. cierpliwość.rowarek esoła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomcio83 Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że jest jeszcze możliwość zwrotu pieniędzy i odwołania całej akcji, ale nie wiem, jak to jest technicznie możliwe (płaciłem kartą ).
Comment
-
-
Biorąc, Tomciu, Twoje telefony do USA, to te drożdże już tanie chyba nie są
Comment
-
-
Tak się właśnie zastanawiałem, jak to możliwe było, że przy takiej ilości wyszła tania przesyłka.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziDobra wycofuj zamówienie. Kupię w Piwodzieju.
No cóż połakomiliśmy się i czasami tak bywa - chytry dwa razy traci....
Tomcio - dzięki za info, myślę że jakoś to przeżyjemy.
MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziJa czekam i podtrzymuje zamówienie, myślę, że koszt saszeki nie przekroczy 20,-
Dzięki bogu są jeszcze optymiści na tym świecie.
Niestety ja do nich nie należę
Zobaczymy. Jak patrzyłem po innych sklepach w USA, to średni koszt wysyłki takiej ilości drożdży = 40-50$ minus 15$ (zdaje się )= 25-35$ dopłaty czyli 62- 90zł
to wychodzi 22zł za saszetkę, ale może wyjdzie taniej?
Telefony do USA wiele nie kosztowały, bo dzwoniłem przez Skype'a (przez internet).rowarek esoła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziBiorąc, Tomciu, Twoje telefony do USA, to te drożdże już tanie chyba nie sąPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomcio83 Wyświetlenie odpowiedzi
Telefony do USA wiele nie kosztowały, bo dzwoniłem przez Skype'a (przez internet).Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C Wyświetlenie odpowiedziNo cóż szefowa starzejemy się, za techniką nie nadążamy...
Fakt, że objaśnienie, co to jest Skype też mnie rozbawił
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMarku, a może okularki sobie spraw - wypowiedź Tomcia była odpowiedzią na mój żarcik, w końcu jasnowidzem nie jestem i nie wiedziałam, z jakiego telefonu dzwonił.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
Comment