Butelki do piwa i wina
Collapse
X
-
W związku z dużą liczbą pytań w sprawie tych moich butelek piszę tutaj info:
Ceny:
- 2 zł pełna skrzynka
- 50gr pusta skrzynka
Ilości:
- 3 pełne skrzynki + 1 butelka brązowych 0,33
- 2 pełne skrzynki białych i zielonych 0,33
- 3 puste skrzynki
-
Jedną skrzynkę w każdej chwili mogą mi odsprzedać.
Gdy spytałem o 5 sztuk, to powiedziała, żebym przyszedł jutro, bo musi szefa spytać.
Aha - chciała 8zł za sztukę.Comment
-
jedna tylko uwaga: wpierw isc do punktu informacyjnego zeby na wszelki wypadek dali "kod na skrzynki", zeby pozniej nie czekac na kasie bo "kasjerka nie wie".Comment
-
mam na zbyciu ok 100 butelek po piwie różnego rodzaju ,przeważnie z odlepionymi etykietami .
oddam za jakieś ciekawe albo domowe piwko bo szkoda wyrzucić a komuś sie może przyda.
odbiór własnyKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
butelek od piwa jest juz na pewno ponad 100 , jeśli ktoś jest zainteresowany to oddam gratis. miejsca zaczyna brakować i inaczej trafia do kosza . zapraszam po odbiór , zwłaszcza domowych piwowarów!Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Butle od browarów odstąpię za friko.
Witam.
Prowadzę w Warszawie(Centrum) kawiarnię.
Ponieważ sprzedajemy również piwo bywa że mamy butle do odstąpienia. Butle są różne, przeważnie nie zwrotne, ponieważ nie mamy stałego asortymentu piwnego, robimy przegląd piw. Obecnie mamy Koźlaki i Żywe niepasteryzowane Ambera oraz Extra i Baltas Śvyturysa, wszystkie 0,5l ale bywa różnie.
Zawsze było tak że wyrzucaliśmy butle do śmietnika na szkło aż pewnego razu okazało sie że nasi znajomi robią w domu browarek i butle im się przydają. Tego piwka to oni robią niewiele więc butelek też nie biorą w olbrzymich ilościach ale pomyślałem że może są jeszcze ludzie co się warzeniem piw zajmują i mają niedobory szkła.
Zatem jeżeli ktokolwiek z Państwa byłby zainteresowany to proszę o kontakt.
Ponieważ jesteśmy kawiarnią a nie piwiarnią więc nie jest tak że butle są non stop, bywa że jak je ktoś zabierze albo akurat wyrzucę to trzeba poczekać dzień, dwa aż się uzbierają więc lepiej się umówić tel 22 6253202.
Butle nie są myte i mają etykiety. Szczególnie Koźlak, trzeba długo ale to baaaaardzo długo czekać aż się... odmoczy
Butle są w kartonach po 20 szt.(lub rzadko po 10 szt.), na podstawkach kartonowych po 24 szt. lub luzem(ale rzadko).
Aktualnie mam około 300szt.
Butelki na razie są brązowe ale ich kolor, kształt, pojemność mogą i będą ulegały zmianie.
Proszę mnie kurczowo za słowo nie trzymać, to nie jest oferta handlowa tylko... hmm... grzecznościowa.
Butle od wina też się znajdą ale nie w aż takich ilościach.
Pozdrawiam i na zdrowie.Comment
-
Właściwie, z wymienionych, jeśli już zostawiać dla piwowarów - to tylko niemalowane NRW, czyli po Żywym. My w swoim domowym browarku staramy się już korzystać z w miarę jednolitych typów butelek (półlitrowe - NRW, 0,3 bączki i Vichy), bo jest i wygodniej i zgrabniej.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-12-09, 16:14.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Właściwie, z wymienionych, jeśli już zostawiać dla piwowarów - to tylko niemalowane NRW, czyli po Żywym. My w swoim domowym browarku staramy się już korzystać z w miarę jednolitych typów butelek (półlitrowe - NRW, 0,3 bączki i Vichy), bo jest i wygodniej i zgrabniej.Comment
-
Figorak altruistaja się skuszę na butelki po winie.
Dla początkujących (ten etap każdy przechodzi) każda butelka jest cenna nawet zielona czy na trwale oznakowana - trzeba jakoś zacząć.[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensorComment
-