Gęstwe Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen(dzisiaj zebrana) oddam w dobre ręce odbiór osobisty, bede 17 w Tychach na giełdzie(myślę że tydzien w sterylnym słoiku w lodówce im nie zaszkodzi). Drożdże pracowały 2 razy, w piątek będę rozlewał 1 warke po cichej może jeszce jedna porcja będzie, te co mam wystarczą chyba dla 2 osób.
3068
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Po ostatnim warzeniu pszeniczniaka została mi gęstwa 3068. Stoją od soboty wieczorem w lodówce.
Jeśli ktoś by chciał podjechać na Witomino to chętnie oddam - niech popracują teraz u kogoś innego
Pozdrawiam,
Wojtek-
Channel: Targowisko piwowarskie
2008-10-13, 10:09 -
-
W czwartek kończę fermentację pszeniczniaka i będę miał zupełnie mi nieprzydatną już gęstwę 3068. Jeśli ktoś chciałby dostać te drożdże to zapraszam na priv. Będę do osobistego odbioru na Witomionie w Gdyni (i w rozsądnych od Witomina odległościach
).
-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek.
Obecnie jest też w butelkach.
Ekstr. 11,7%
Alk. 5%
IBU 32
https://www.pivo-platan.cz/produkt/platan-premium/
Aromat - ziołowy chmiel, słód...-
Channel: Czechy
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
W narożniku kamienicy zlokalizowano mały browarek, niewielką restaurację i hotel "Arkipelag".
Lokal ma dwie sale, główną większą z barem i częścią instalacji oraz mniejszą salkę, dla grup i zapewne gości hotelowych.
Na barze zliczyłem jakieś 16...-
Channel: Szwecja
2023-10-17, 19:53 -
- Loading...
- Koniec listy.