Czy kroś w Kwidzynie waży piwo? Chętnie bym podjął współpracę w kwestii wymiany drożdży i innych surowców
Kwidzyn - drożdże
Collapse
X
-
Hmm, masz dziwne hobby?
Co raz więcej ludzi w Polsce warzy piwo, ale żeby od razu je ważyć, ja osobiście o czymś takim nie słyszałem. -
Comment
-
Tak dla przykładu w weekend będę miał na zbyciu świeżą gęstwę "London ESB".W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
OK, zdaje się, ż epoznaliśmy się na innym forum, chętnie podejmę współpracę, chociaż na razie takich egzotycznych specyfików nie stosuję. DO tej pory z tych mniej standardowyxh rożdży używałem Wyeast THG 3787, Witbier 3944 i Bohemian Lager 2001. Mam dostępne gęstwy lub w zamrażarce w glicerynie. Odwzajemniam się zaproszeniem do Kwidzyna, w tym także na degustację!Comment
-
Aha, a jak tegoroczne zbiory chmielowe? Ja dziś zebrałem moją Marynkę. Zaraz robię wpis ze zdjęciami w stosownym dziale.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 19:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
Channel: Surowce
-
-
Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach.
Za jego sprawą mamy w sklepie parę fajnych suszonych szczepów do dyspozycji z Irlandzkiego WHC Lab:
WHC Lab Low Rider - Session Low Attenuating Yeast - 11 g | Sklep Centrum Piwowarstwa...-
Channel: Surowce
2025-03-01, 17:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment