Kwidzyn - drożdże

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • SlawekT
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.08
    • 174

    Kwidzyn - drożdże

    Czy kroś w Kwidzynie waży piwo? Chętnie bym podjął współpracę w kwestii wymiany drożdży i innych surowców
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

    #2
    Hmm, masz dziwne hobby?
    Co raz więcej ludzi w Polsce warzy piwo, ale żeby od razu je ważyć, ja osobiście o czymś takim nie słyszałem.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • SlawekT
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.08
      • 174

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Hmm, masz dziwne hobby?
      Co raz więcej ludzi w Polsce warzy piwo, ale żeby od razu je ważyć, ja osobiście o czymś takim nie słyszałem.

      O f*ck! Maaz rację, już któryś raz robię ten błąd. Ja wyedytować post?? Kiedyś się dało, teraz nie wiem jak!

      Comment

      • huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SlawekT Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy kroś w Kwidzynie waży piwo? Chętnie bym podjął współpracę w kwestii wymiany drożdży i innych surowców
        Jeśli bywasz w Trójmieście to możesz się jakoś wcześniej zaanonsować i coś się wykombinuje.
        Tak dla przykładu w weekend będę miał na zbyciu świeżą gęstwę "London ESB".
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

        Comment

        • SlawekT
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2006.08
          • 174

          #5
          OK, zdaje się, ż epoznaliśmy się na innym forum, chętnie podejmę współpracę, chociaż na razie takich egzotycznych specyfików nie stosuję. DO tej pory z tych mniej standardowyxh rożdży używałem Wyeast THG 3787, Witbier 3944 i Bohemian Lager 2001. Mam dostępne gęstwy lub w zamrażarce w glicerynie. Odwzajemniam się zaproszeniem do Kwidzyna, w tym także na degustację!

          Comment

          • SlawekT
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2006.08
            • 174

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
            Jeśli bywasz w Trójmieście to możesz się jakoś wcześniej zaanonsować i coś się wykombinuje.
            Tak dla przykładu w weekend będę miał na zbyciu świeżą gęstwę "London ESB".
            Aha, a jak tegoroczne zbiory chmielowe? Ja dziś zebrałem moją Marynkę. Zaraz robię wpis ze zdjęciami w stosownym dziale.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X