Ponieważ zupełnie zrezygnowałem z używania chmielu w szyszkach, a wyrzucić szkoda - może się komuś przyda np. do lambika, wyślę chętnemu 200 g EKG 6,5 alfa oryginalnie zapakowany z Piwodzieja.pl. Chmiel ma około 1 - 1,5 roku i był przechowywany w piwnicy. Dołożę do tego około 200 g szyszek rozpakowanego, najprawdopodobniej żateckiego, bo taki kupowałem, ale tego nie jestem pewny w 100 %. Chętnego prosze o podanie adresu do wysyłki na PW.
Roczny chmiel - gratis
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%
Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....-
-
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii
Aromat -...-
-
-
Single hop, ekstrakt 11*, alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Barwa - lekko opalizujące złoto.
Gaz - średni.
Aromat - kwiatowe z DMSem.... i karmelem.
Smak - słodkawe, "jakaś" owocowość,...-
2025-03-01, 10:27 -
-
Ze "Świata Po Części Przejźranego" (1697)
Vivat! Chmiel woła, zacznie się ochota,
A przy ochocie chmielowa robota.
Chmiel z tego szydzi, temu pochlebuje,
Chmiel tego chwali, owego nicuje,
Z nowymi nowę chmiel przyjaźń zawiera,
Do fantazyjej...-
Channel: Twórczość
2001-12-11, 01:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment