Próba zakupu wiekszej ilości słodu z Czech.
Collapse
X
-
Comment
-
Ceny w Litovelu są ciekawe.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
to są ceny za tonę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Szczerze powiedziawszy jako niedowiarek wątpię, by po podliczeniu logistyki i problemów z tym związanych komuś chciało się zrobić to drugi raz (za pierwszym razem też) znacznie taniej niż najtańszy sklep internetowy ze słodami. Życzę mimo to powodzenia i przezornie zapisałem się na małą dostawę ;pComment
-
Comment
-
Szkoda ze euro poszlo tak do gory, bo pol roku temu jeszcze by sie oplacalo przywiec a teraz to juz tak srednio, chyba ze przy okazji wycieczki i napakowac do pelna kombika na potrzeby paru osob. Bo zeby wiesc to z Litovela do Rybnika to jeszcze by uszlo ale pozniejsze dostaczenie do chetnych z calej Polski zrobiło by za duże koszty.
Chyba jednak przejade sie do Strzegomia, ale to jak juz bedzie pewne to poszukam jakis chetnych z okolic wrocławia co nie maja zapasu tak jak Marusia juz na caly roku
Poza tematem:
Czy ktoś z Wrocławia nie kupił sobie zaduzo chmielu, jak kupowaliście od plantatora? Chetnie bym cos odkupił.
Pozdrawiam LarryComment
-
Nie, wręcz zabrakło.Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-01-15, 22:59.Comment
-
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Przecież do Strzegomia i z powrotem robisz dodatkowo 100 km więcej niż do Litovela, gdzie słód jest tańszy
Można też poczekać aż złotówka się trochę umocni względem ojroOstatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-01-16, 11:07."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Ogólnie to piszesz bardzo dobrze, ale z tym zdaniem sobie sam zaprzeczasz - przecież transport ze Strzegomia też trzeba policzyć, co podraża cenę za 1 kg. Z Wrocka jest to 30 km, więc koszt niewielki, zwłaszcza przy dużej liczbie zamawiających. A jesli masz auto, które zmieści tylko 300 kg a chętnych będziesz miał na 500 kg, to już trzeba wziąć drugie auto = podwójna kasa za transport.Comment
-
Przepraszam, że ile?
Podsumowując, nie ma letko"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment