Mam takie pytanie czy była by możliwość żeby ktoś robiący swoje piwo w poznaniu lub okolicach sprzedał by mi trochę piwa do spróbowania? nie musi być dużo wystarczy butelka lub dwie, tak z ciekawości
Piwa domowe w Poznaniu,
Collapse
X
-
Piwa nikt Ci nie sprzeda.
Ale zapewne za jakiś czas (kilka lat maks ) sekcja poznańska spotka się i będzie też możność spróbowania bez opłat lokalnych piw domowych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ja chętnie bym spróbował domowego piwa, sam mam za sobą 3 warki, a właściwie brewkit, ekstrakt słodowy i takie mini-zacieranie. Ale smakiem żadna mnie specjalnie nie przekonała, choć wiem jakie błędy popełniłem i widzę potencjał w domowym warzeniu
A wracając do tematu, to sprzedawanie takiego piwa jest zabronione, ale ktoś pewnie się znajdzie z Poznania, kto Cię takowym poczęstuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziAle zapewne za jakiś czas (kilka lat maks ) sekcja poznańska spotka się
Tradycyjne, coroczne grudniowe spotkanie piwowarów z Wlkp. zapewne odbędzie się w lutym
Obserwuj forum, będzie odpowiedni temat.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że skoro sprzedaz jest zabroniona, to przecież można po prostu nie kupować, a zwracać koszta składników.
Do tego nikt się nie może przyczepić, bo "My tylko składaliśmy sie na składniki, a kolega uwarzył"...
Chyba ok?
Ten temat na forum już kilka razy przerabialiśmyMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Nie ma co kombinować - i na tym zakończmy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedziZłośliwiec
Tradycyjne, coroczne grudniowe spotkanie piwowarów z Wlkp. zapewne odbędzie się w lutym
Obserwuj forum, będzie odpowiedni temat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedziZa darmo, bo się na tym zna i zrobił przysługę, a inni wypiją bo sie na tym znają równie dobrze jak on na warzeniu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedziNo źle napisałem z tym sprzedaniem, ale pisać czy ktoś mi da piwo to tez jakoś głupio, w każdym bądź razie wiadomo chyba ze chodziło mi o chęć spróbowania piwa domowego
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziTylko ja Was proszę, piątek lub sobota.
Co, w stolicy nie ma takich śledzików jak w Proletaryacie i golonki jak w Metrze ? (swoją drogą golonka w warszawskim metrze to jest jakiś pomysł...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziDarowizna też jest opodatkowana."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNiby jest, ale przy aktualnie obowiązującej kwocie wolnej od opodatkowania, to koledze w praktyce nie grozi odprowadzanie podatku za otrzymane piwoMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment