Piwa domowe w Poznaniu,

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • metalsrem
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.09
    • 239

Piwa domowe w Poznaniu,

Mam takie pytanie czy była by możliwość żeby ktoś robiący swoje piwo w poznaniu lub okolicach sprzedał by mi trochę piwa do spróbowania? nie musi być dużo wystarczy butelka lub dwie, tak z ciekawości
    Browar domowy SKOTAR
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23991

Piwa nikt Ci nie sprzeda.

Ale zapewne za jakiś czas (kilka lat maks ) sekcja poznańska spotka się i będzie też możność spróbowania bez opłat lokalnych piw domowych.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Najtron
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.04
      • 56

Ja chętnie bym spróbował domowego piwa, sam mam za sobą 3 warki, a właściwie brewkit, ekstrakt słodowy i takie mini-zacieranie. Ale smakiem żadna mnie specjalnie nie przekonała, choć wiem jakie błędy popełniłem i widzę potencjał w domowym warzeniu
      A wracając do tematu, to sprzedawanie takiego piwa jest zabronione, ale ktoś pewnie się znajdzie z Poznania, kto Cię takowym poczęstuje.

Comment

• albeertos
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        Ale zapewne za jakiś czas (kilka lat maks ) sekcja poznańska spotka się
        Złośliwiec

Tradycyjne, coroczne grudniowe spotkanie piwowarów z Wlkp. zapewne odbędzie się w lutym

Obserwuj forum, będzie odpowiedni temat.
        (_)>
        Nigdy się nie poddawaj!!!
        Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
        Lech jest tam gdzie jego wiara
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• metalsrem
          • 2008.09
          • 239

Forum na pewno będę obserwował z nadzieja na skosztowanie dobrego domowego piwa
          Browar domowy SKOTAR

Comment

• biereczapplistes
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.05
            • 325

Wydaje mi się, że skoro sprzedaz jest zabroniona, to przecież można po prostu nie kupować, a zwracać koszta składników.
            Do tego nikt się nie może przyczepić, bo "My tylko składaliśmy sie na składniki, a kolega uwarzył"...
            Chyba ok?
            Pijast Piwodziej :D

Comment

• anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10790

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzi
              Wydaje mi się, że skoro sprzedaz jest zabroniona, to przecież można po prostu nie kupować, a zwracać koszta składników.
              Do tego nikt się nie może przyczepić, bo "My tylko składaliśmy sie na składniki, a kolega uwarzył"...
              Chyba ok?
              za darmo uwarzył ?
              Ten temat na forum już kilka razy przerabialiśmy
              Mniej książków więcej piwa

Comment

• biereczapplistes
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.05
                • 325

Za darmo, bo się na tym zna i zrobił przysługę, a inni wypiją bo sie na tym znają równie dobrze jak on na warzeniu.
                Pijast Piwodziej :D

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23991

Nie ma co kombinować - i na tym zakończmy.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• metalsrem
                    • 2008.09
                    • 239

No źle napisałem z tym sprzedaniem, ale pisać czy ktoś mi da piwo to tez jakoś głupio, w każdym bądź razie wiadomo chyba ze chodziło mi o chęć spróbowania piwa domowego
                    Browar domowy SKOTAR

Comment

• arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedzi
                      Złośliwiec

Tradycyjne, coroczne grudniowe spotkanie piwowarów z Wlkp. zapewne odbędzie się w lutym

Obserwuj forum, będzie odpowiedni temat.
                      Tylko ja Was proszę, piątek lub sobota.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Za darmo, bo się na tym zna i zrobił przysługę, a inni wypiją bo sie na tym znają równie dobrze jak on na warzeniu.
                        Darowizna też jest opodatkowana.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• kony
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.08
                          • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika metalsrem Wyświetlenie odpowiedzi
                          No źle napisałem z tym sprzedaniem, ale pisać czy ktoś mi da piwo to tez jakoś głupio, w każdym bądź razie wiadomo chyba ze chodziło mi o chęć spróbowania piwa domowego
                          Ode mnie masz portera, tylko niech ktoś w końcu to spotkanie nakręci

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tylko ja Was proszę, piątek lub sobota.
                          Ale masz wymagania Ty Wielkopolski piwowarze z Gdyni mieszkający w Warszawie
                          Co, w stolicy nie ma takich śledzików jak w Proletaryacie i golonki jak w Metrze ? (swoją drogą golonka w warszawskim metrze to jest jakiś pomysł...)

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                            Darowizna też jest opodatkowana.
                            Niby jest, ale przy aktualnie obowiązującej kwocie wolnej od opodatkowania, to koledze w praktyce nie grozi odprowadzanie podatku za otrzymane piwo
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                              Niby jest, ale przy aktualnie obowiązującej kwocie wolnej od opodatkowania, to koledze w praktyce nie grozi odprowadzanie podatku za otrzymane piwo
                              To zależy jak wyceni swe piwo, lub jak je wyceni urzędnik
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                              X