Jak Ci szkoda na garnek, to daj sobie spokój - to dopiero początek wydatków...
Poszukuję dużego gara
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2 Wyświetlenie odpowiedziNie śmierdzę kasą.Kuśwa!!!Podrzućcie jakieś pomysły...Chciałbym robić PIWO ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2 Wyświetlenie odpowiedziNie śmierdzę kasą.Kuśwa!!!Podrzućcie jakieś pomysły...Chciałbym robić PIWO ...Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
a chmielić można w mniejszym garnku na dwa-trzy razy. Poza tym można zastosować domowe HG i robić w mniejszym garnku mocniejsze a później rozcieńczyć.
Pomysły te oraz inne są opisane na tym forum więc po prostu poczytaj troszkę a coś Ci podpasuje."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJak Ci szkoda na garnek, to daj sobie spokój - to dopiero początek wydatków...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziTo kup lodówkę i mniejszy garnek - jak radzi Fido. Taniej się nie da...
Comment
-
-
-
Jak będziesz zdesperowany i przejazdem koło Wrocka to mam do oddania taki garnek jak kiedyś były do słoików mniej - więcej 25l . Z pokrywką sponsorowaną przez FIDO.
Na ten materiał chyba mówi się ocynkowany (ale trochę się utlenia i brudzi jak aluminium) zrobiłem w nim kilka warek i żadna nie miała metalicznych posmaków i zapachów.
Mogę go przekazać, w ręce piwowara, gdy będzie niepotrzebny do przekazania dalej !!!!Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedziJak będziesz zdesperowany i przejazdem koło Wrocka to mam do oddania taki garnek jak kiedyś były do słoików mniej - więcej 25l . Z pokrywką sponsorowaną przez FIDO.
Na ten materiał chyba mówi się ocynkowany (ale trochę się utlenia i brudzi jak aluminium) zrobiłem w nim kilka warek i żadna nie miała metalicznych posmaków i zapachów.
Mogę go przekazać, w ręce piwowara, gdy będzie niepotrzebny do przekazania dalej !!!!
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2 Wyświetlenie odpowiedziPytanie do ARTa- nie związane z tematem:czemu tutaj jest jeszcze czas letni?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2 Wyświetlenie odpowiedziPytanie do ARTa- nie związane z tematem:czemu tutaj jest jeszcze czas letni?
Comment
-
-
Przechodziłem przez to kiedyś: http://browar.biz/forum/showpost.php...&postcount=398
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziCzas się zaktualizował na zimowy, tylko pewnie w ustawieniach nie masz automatycznego wykrywania.
Przechodziłem przez to kiedyś: http://browar.biz/forum/showpost.php...&postcount=398
Comment
-
Comment