Poszukuję dużego gara

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Jak Ci szkoda na garnek, to daj sobie spokój - to dopiero początek wydatków...

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19267

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miras2 Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie śmierdzę kasą.Kuśwa!!!Podrzućcie jakieś pomysły...Chciałbym robić PIWO ...
      A ja chcę jeździć Maserati a nie stać mnie na to

Comment

• fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

Nie śmierdzę kasą.Kuśwa!!!Podrzućcie jakieś pomysły...Chciałbym robić PIWO ...
        Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

a chmielić można w mniejszym garnku na dwa-trzy razy. Poza tym można zastosować domowe HG i robić w mniejszym garnku mocniejsze a później rozcieńczyć.
        Pomysły te oraz inne są opisane na tym forum więc po prostu poczytaj troszkę a coś Ci podpasuje.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• miras2
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.09
          • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak Ci szkoda na garnek, to daj sobie spokój - to dopiero początek wydatków...
          Na gar na razie trochę mi brakuje,ale z czasem kupię.Teraz mam po prostu inne wydatki Resztę sprzętu już raczej mam.

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

To kup lodówkę i mniejszy garnek - jak radzi Fido. Taniej się nie da...

Comment

• miras2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.09
              • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
              To kup lodówkę i mniejszy garnek - jak radzi Fido. Taniej się nie da...
              Mam "pomysła" i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.Ale dzięki za porady

Comment

• miras2
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.09
                • 31

A przy okazji:mam lodówę ok.28 ( chyba ) litrów,ale z niej chyba nie skorzystam,bo moja by mi przegryzła krtań Inna sprawa jest taka,że kupno lodówy plus inne "duperele",to wyszłyby ze dwa solidne gary...
                Last edited by miras2; 2009-10-21, 00:25.

Comment

• macas
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2008.02
                  • 680

Jak będziesz zdesperowany i przejazdem koło Wrocka to mam do oddania taki garnek jak kiedyś były do słoików mniej - więcej 25l . Z pokrywką sponsorowaną przez FIDO.
                  Na ten materiał chyba mówi się ocynkowany (ale trochę się utlenia i brudzi jak aluminium) zrobiłem w nim kilka warek i żadna nie miała metalicznych posmaków i zapachów.
                  Mogę go przekazać, w ręce piwowara, gdy będzie niepotrzebny do przekazania dalej !!!!
                  Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                  Beniamin Franklin

Comment

• miras2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.09
                    • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jak będziesz zdesperowany i przejazdem koło Wrocka to mam do oddania taki garnek jak kiedyś były do słoików mniej - więcej 25l . Z pokrywką sponsorowaną przez FIDO.
                    Na ten materiał chyba mówi się ocynkowany (ale trochę się utlenia i brudzi jak aluminium) zrobiłem w nim kilka warek i żadna nie miała metalicznych posmaków i zapachów.
                    Mogę go przekazać, w ręce piwowara, gdy będzie niepotrzebny do przekazania dalej !!!!
                    Dzięki Ci,ale w najbliższym czasie raczej tam się nie objawię.A poza tym ocynk nie jest toksyczny w połączeniu z kwaśnymi czynnikami?Pozdro

Comment

• miras2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.09
                      • 31

A przy okazji ocynku:czy gar z alu może być,bo wiem,że alu też reaguje z kwasami?Fakt-za dawnych czasów praktycznie wszystko robiło się w garach aluminiowych,bo innych raczej nie było,nie mniej jednak czy to nie wpłynie na smak piwa?
                      Last edited by miras2; 2009-10-29, 01:24.

Comment

• miras2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.09
                        • 31

Pytanie do ARTa- nie związane z tematem:czemu tutaj jest jeszcze czas letni?

Comment

• miras2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.09
                          • 31

Może się mylę,ale komputery,serwery itp. powinny się same aktualizować?

Comment

• Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

Wszędzie jest zimowy. Letni został w głupich wątkach bez przyszłości...

Comment

• Stasiek
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2007.02
                              • 609

Czas się zaktualizował na zimowy, tylko pewnie w ustawieniach nie masz automatycznego wykrywania.
                              Przechodziłem przez to kiedyś: http://browar.biz/forum/showpost.php...&postcount=398

Comment

• miras2
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.09
                                • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Czas się zaktualizował na zimowy, tylko pewnie w ustawieniach nie masz automatycznego wykrywania.
                                Przechodziłem przez to kiedyś: http://browar.biz/forum/showpost.php...&postcount=398
                                Mam ustawioną w profilu automatyczną zmianę czasu,w kompie się też zmienił sam,ale na forum pokazało letni

Comment

Przetwarzanie...
                                X