Odradzam. Lepiej zainwestuj w dwia wiadra. Taniej, wygodniej i bezpieczniej. Nawet jak chcesz potem wino robić, to też lepiej w wiadrach.
Mając wiadra bez pokryw-próbowałeś fermentować?Mam jakieś doświadczenie w winiarstwie i wiem,że powinno to być zamknięte z rurką fermentacyjną.A większe wiadra raczej pokryw nie mają
Mając wiadra bez pokryw-próbowałeś fermentować?Mam jakieś doświadczenie w winiarstwie i wiem,że powinno to być zamknięte z rurką fermentacyjną.A większe wiadra raczej pokryw nie mają
[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Kolejny odwiedzony browarek miał zaszczyt być naszym 500-setnym browarem odwiedzonym w Czechach. Wybór padł na powstały w 2020 roku browar Horymir .
Budynek browaru, restauracji, hotelu, oraz kręgielni stoi tuż przy skrzyżowaniu głównych dróg przecinających centrum...
Comment