Witam serdecznie wszystkich browar bizowiczów.
Jestem tutaj nowy, to mój pierwszy wątek i na dodatek z prośbą.
Na początek kilka słów o sobie:
Swoją przygodę zacząłem od aukcji allegro z zestawem startowym od WES'a, pierwsza warka 30.11.2009r, aktualnie jestem na warce #5, same górnej fermentacji, #6 chciałbym zrobić dolnej fermentacji.
Póki co warzę z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem, ale gdy gdzieś drapnę duży gar to przechodzę na zacieranie.
Czy ma ktoś odstąpić gęstwę do lagerów? Świetnie jeśli byłaby to gęstwa z drożdży płynnych WL lub Wyeast, w zamian zaoferować mogę kilka moich piwek; oraz gęstwę z S-33 (nie bijcie, wiem że to z suchych)
Jestem z Rudy Śląskiej, ale problemu nie sprawia mi dojazd w woj.śląskim, w tygodniu i sobotę wieczorami, w niedzielę cały dzionek.
Proszę o kontakt w wątku lub na PW
Na zdrowie!
Jestem tutaj nowy, to mój pierwszy wątek i na dodatek z prośbą.
Na początek kilka słów o sobie:
Swoją przygodę zacząłem od aukcji allegro z zestawem startowym od WES'a, pierwsza warka 30.11.2009r, aktualnie jestem na warce #5, same górnej fermentacji, #6 chciałbym zrobić dolnej fermentacji.
Póki co warzę z ekstraktów słodowych z samodzielnym chmieleniem, ale gdy gdzieś drapnę duży gar to przechodzę na zacieranie.
Czy ma ktoś odstąpić gęstwę do lagerów? Świetnie jeśli byłaby to gęstwa z drożdży płynnych WL lub Wyeast, w zamian zaoferować mogę kilka moich piwek; oraz gęstwę z S-33 (nie bijcie, wiem że to z suchych)
Jestem z Rudy Śląskiej, ale problemu nie sprawia mi dojazd w woj.śląskim, w tygodniu i sobotę wieczorami, w niedzielę cały dzionek.
Proszę o kontakt w wątku lub na PW
Na zdrowie!
Comment