Oddam gęstwę Wyeast 3333 German Wheat - Warszawa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • keto
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.07
    • 388

    Oddam gęstwę Wyeast 3333 German Wheat - Warszawa

    Tak jak w temacie, przebieg 4 warki - aktualnie jeszcze "pracują" do weekendu .
    Pozdrawiam
    Artur
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

    #2
    I co jesteś z nich zadowolony?
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • keto
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.07
      • 388

      #3
      Najlepsze drożdże jakie do tej pory używałem, nie mają problemu ze startem, dobrze odfermentowują, jestem bardzo zadowolony i ten szczep mogę polecić każdemu. Na ostatniej warce - "pszeniczne miodowe" ruszyły dosłownie po godzinie w 25 litrowej brzeczce.
      Pozdrawiam
      Artur

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Czy ruszyły i jak to jest najmniej ważne. Smak piwa jest ważny.

        Gdy ja na nich robiłem to ta pszenica była mało pszeniczna.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • keto
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.07
          • 388

          #5
          Pszenica jest oki, tak samo jak weizenbock
          Pozdrawiam
          Artur

          Comment

          • keto
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.07
            • 388

            #6
            W następnym sezonie użyje innego szczepu pszenicznego to będę mógł porównać, ale tak jak mówię te 2 piwa są dla mnie bardzo dobre.
            Pozdrawiam
            Artur

            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              #7
              Pytam, gdyż u mnie te drożdże odfermentowały bardzo mocno. Smakiem przypominają zupełnie WB-06. Dlatego mi nie podeszły i osobiście nie polecam.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • keto
                Porucznik Browarny Tester
                • 2009.07
                • 388

                #8
                Ja je kupiłem ze względu na uniwersalność, chciałem uwarzyć kilka warek, m. in. wspomnianego weizenbocka, jak bym robił tylko samego weizena to bym wziął prawdopodobnie inne.
                Pozdrawiam
                Artur

                Comment

                • keto
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2009.07
                  • 388

                  #9
                  Z braku chętnych gęstwa poszła w kanał.
                  Pozdrawiam
                  Artur

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23932

                    #10
                    Szybko wylewasz.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • keto
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2009.07
                      • 388

                      #11
                      6 dni od daty ogłoszenia myślę, że jest wystarczające .
                      Pozdrawiam
                      Artur

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X