Wrocław - Gęstwa pilnie poszukiwana

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mihai
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.02
    • 186

    Wrocław - Gęstwa pilnie poszukiwana

    Właśnie sprawdziłem smak piwa znad gęstwy, która przeleżała parę miesięcy w lodówce i ten specyficzny gorzki kwas jeszcze czuję w ustach. Może ktoś ma zatem na zbyciu trochę świeżej gęstwy np. Wyeast German Ale, British Ale lub coś w tym stylu? Sprawa dość pilna bo brzeczka właśnie wystawiona do studzenia.
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    Zlej to znad gęstwy, przepłucz przegotowaną, schłodzoną wodą i dopiero wtedy wąchaj. Bez wsadzania języka
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • mareks
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1939

      #3
      Mam Irish ale i mogę się z Tobą podzielić ewentualnie leć do Browarka po S-04.
      Last edited by mareks; 2011-10-12, 11:20.

      Comment

      • Mihai
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.02
        • 186

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        Zlej to znad gęstwy, przepłucz przegotowaną, schłodzoną wodą i dopiero wtedy wąchaj. Bez wsadzania języka
        Do tej pory nie testowałem piwka znad drożdży w gęstwie, tylko przemywałem i zadawałem.
        Ta jednak stała ponad pięć miesięcy i zacząłem się już poważnie nad nią zastanawiać, zrobiłem z ciekawości starter z brzeczki i delikatne ożywienie nawet w nim widać. Jednak chyba wciąż obawiałbym się skwaszenia browara (Zamówienie na nowe drożdże już poczyniłem )

        Mareks, dzięki za odzew, ale na szczęście już po problemie, kolega Leszcz007 poratował mnie świeżym starterem germanów

        Comment

        Przetwarzanie...
        X