Projektowanie etykiet

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hedin
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.02
    • 370

Projektowanie etykiet

Moja koleżanka chce się zmierzyć z zaprojektowaniem etykiety do piwa. Sami obecnie nie mamy na tyle stałej receptury, by tworzyć do niej etykietę, więc nie bierzemy się za to, ani jej w tym nie pomożemy.
    Jest to oferta dla osób, które nie radzą sobie z photoshopem, a mają jakieś szczątkowe pomysły. Powiedziałbym też, że ta oferta jest przeznaczona dla odważnych, bo koleżanka porusza się raczej w sztuce współczesnej i myśli o unikaniu wzorców standardowych na etykietach piw ogólnodostępnych na rynku, bez powielania standardowych kłosów pszenicy, wiatraków, beczek, szyszek chmielu, itd.
    Jeśli by się komuś spodobała zaprojektowana przez nią etykieta, to za ugadaną cenę mógłby ją od niej zakupić, myślę, że kwota byłaby w granicach 100 - 200 zł max.
    Oczywiście projekt byłby pod konkretne piwo osoby zainteresowanej.
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Zapytaj koleżankę, czy wystawi rachunek/fakturę. Jeżeli tak, to wstępnie wyrażam zainteresowanie.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Hedin
      • 2011.02
      • 370

Szczerze mówiąc wątpię, że ma taką możliwość, bo jeszcze studiuje i raczej nie ma założonej na siebie firmy. Ale zapytam dla pewności.

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

Nie trzeba mieć firmy, żeby wystawić rachunek. Ja jej wtedy wypiszę umowę o dzieło, będzie opłacony ZUS i śrus, odprowadzony podatek, a ja wliczę to w koszty w mojej firmie.

Comment

• Hedin
          • 2011.02
          • 370

Ano racja, sam tak kiedyś pracowałem na elewacji.
          Dzisiaj będę się z nią akurat widział, więc zapytam, ale jestem prawie pewny, że jej takie warunki będą odpowiadać. Poza tym wymienicie się kontaktami, by to sprawniej szło. Ona nie korzysta z forum.

Comment

• LeoxxX
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.03
            • 224

Jakieś portfolio, inne jej projekty?

Comment

• Hedin
              • 2011.02
              • 370

Ma własnego bloga ze swoimi pracami, ale póki co nigdy dotąd nie wykonywała etykiet do piw, to nowe pomysły. Za to wielokrotnie projektowała plakaty na wystawy, troszkę pokrewna dziedzina.

Comment

• darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

A adres tego bloga?

Comment

• Hedin
                  • 2011.02
                  • 370

Póki co na swoim blogu nie ma żadnych projektów graficznych, więc i tak podawanie linku jest troszkę bezcelowe. Myślę, że do jutra pojawią się już jakieś jej realizacje.

Comment

• zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

To ja poczekamy do jutra. Coś bym obejrzał chętnie zawczasu, zanim zacznę zawracać głowę.

Comment

• Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2002.11
                      • 6057

Nowopowstający rzemieślniczy browar Artezan poszukuje kogoś kto zaprojektuje im logo. Koleżanka może się wykazać.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Hedin
                        • 2011.02
                        • 370

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                        To ja poczekamy do jutra. Coś bym obejrzał chętnie zawczasu, zanim zacznę zawracać głowę.
                        Gadałem dzisiaj z Kasią i mówiła, że nie chce wrzucać swoich projektów na swojego bloga, bo nie są spójne tematycznie. Myślę, że zrobi albo osobnego bloga albo wrzuci w sieć i przekażę linka. Niestety do Internetu będzie miała dostęp za kilka godzin, bo jest zajęta wernisażem od godz. 19. Ale myślę, że postara się jak najszybciej coś przesłać.

Comment

• Hedin
                          • 2011.02
                          • 370

Obiecałem, że pojawi się coś do dziś z realizacji koleżanki. Niestety ze względu na obowiązki przedświąteczne nie dała rady zebrać swoich prac. Obiecuję, że na dniach pojawią się w sieci.
                          I przepraszam, że nie udało się wcześniej.
                          Last edited by Hedin; 2011-12-24, 14:16.

Comment

• crocco
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.12
                            • 590

Ktoś tu kręci.

Comment

• Hedin
                              • 2011.02
                              • 370

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ktoś tu kręci.
                              W jakim sensie?

Koleżanka poskładała już dokumentację swoich prac, wyśle mi je do jutra na maila i albo będę indywidualnie wysyłać zainteresowanym albo wrzuci gdzieś w sieć i wtedy wrzucę linka dostępnego dla każdego.

Comment

Przetwarzanie...
                              X