Wrocław - szukam gęstwy do Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zach4r
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.08
    • 4

Wrocław - szukam gęstwy do Pale Ale

Witam. Razem z zestawem surowcowym do Pale Ale zamówiłem w CP suche drożdże, jednak najprawdopodobniej w Piotrowicach było im zbyt dobrze i zamiast znaleźć się w mojej paczce wolały zostać na miejscu
    Warzenie miałem zaplanowane na sobotę a tak fermentor będzie stał pusty, bo nowa paczka drożdży przyjedzie pewnie w przyszłym tygodniu. W takim razie czy ktoś z Wrocławia mógłby mnie poratować gęstwą odpowiednią do Pale Ale, abym mógł uwarzyć piwo zgodnie z planem?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

Przekręć do Jarastego do Browarka - powinni mieć nasze drożdże w lodówce.
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-01-08, 00:27.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zach4r
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.08
      • 4

Byłem już w Browarku i drożdże szykują się właśnie do zadania. Zapomniałem napisać tylko w tym temacie, że problem zażegnany.

Comment

Related Topics

Collapse

• SwinskiRyjek
        Bobik słodowany
        SwinskiRyjek
        Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
        2025-02-13, 18:23
      • etman
        Drożdże suche z WHC Labs
        etman
        Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach.

Za jego sprawą mamy w sklepie parę fajnych suszonych szczepów do dyspozycji z Irlandzkiego WHC Lab:

WHC Lab Low Rider - Session Low Attenuating Yeast - 11 g | Sklep Centrum Piwowarstwa...
        2025-03-01, 16:31
      • Piotr7
        drożdże dla początkującego
        Piotr7
        Witam!
        Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
        Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
        2024-12-09, 13:24
      • Javox
        Robinsons, Iron Maiden Trooper Pale Ale
        Javox
        Lekki cytrusowy Pale Ale z alko 3.4%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasny, żółto złoty.
        Aromat - cytrusy.
        Smak - cytrusy i posmaki ciasta owocowego, mała goryczka. Lekko trawiasty i ziołowy w...
        2024-11-27, 14:56
      • etman
        Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
        etman
        Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
        White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
        2024-11-23, 18:56
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...