Dąbrowar
Collapse
X
-
Na opakowaniu stoi by trzymać w chłodnym, to tak czynię. Kiedyś chmielu nie trzymałem w zamrażalniku i musiałem pić takie sobie, niegorzkie piwo.
Po prostu grzecznie odłóż mi buteleczkę. Moje będę warzył w grudniu, więc pod koniec lutego będzie do picia.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626Comment
-
Paweł nie przejmuj sięja dopiero po miesiącu schowałem drożdże i chmiel do lodówki. Myślę że mimo wszystko nic złego się nie stało/stanie.
Po twojej namowie spróbowałem swojego piwka, w końcu minął już miesiącPiwko ma fajną barwę wpadającą w brąz, troszkę słabą pianę (być może to wina tego że było zbyt zimne), przyjemny słodowy zapach. Troszkę mało nachmielone, chociaż mama mówi że czuje mocną goryczkę. Osad opadł na dno i mimo obaw wyszło całkiem spoko piwko
Ostatnia zmiana dokonana przez lukasz120222; 2012-11-29, 16:01.Comment
-
zaraz, zaraz, przecież do mikołajek miałeś zaczekać
no dobra, dziś już do piwnicy schodzić nie będę, ale jutro przeniosę drożdże i chmiel do lodówy.
tak mnie też kusi żeby jutro coś uwarzyć... wszak trzy zestawy w piwnicy patrzą na mnie tak jakoś ponaglającoi fermentor akurat wolny jeden się znajdzie...
Comment
-
Ja w sobotę od rana zabieram się za Kolsha z zestawu z CPMam nadzieję że poandrzejkowy kac nie przeszkodzi mi przy warzeniu
Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Przymierzam się do warzenia z ekstraktów. Mam oczywiście pewne braki sprzętowe (garnek poniżej 20 litrów, brak chłodnicy). O ile brak gara 30l nie jest jakimś poważnym problemem (można zawsze uwarzyć mniejszą warkę) o tyle martwi mnie brak chłodnicy.
Czy (i jaki) wpływ...-
-
-
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-09-15, 11:09 -
-
Cześć wszystkim.
Temat przewijany prawie codziennie, ale z racji mojego 0 doświadczenia w warzeniu piwa mam pytanie odnośnie swojej pierwszej warki (brewkit).
Jest to American Pale Ale z drożdzami górnej fermentacji Mangrove Jack's M42, które zostały uwodnione...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment