Warka nr 23 (3 XI 2013) - Weizen
Dopracowywanie receptury
Pszeniczny Strzegom 2,5kg
Pilzneński Strzegom 2kg
Carahell Weyermann 0,5kg
Sybilla 30g
Polaris 2-3g
Drożdże WLP300 (gęstwa po warce nr 19)
Zacieranie:
20l
55°C -> 55°C - 10 min
64°C -> 62°C - 25 min
72°C -> 67°C - 40 min
Wysładzanie:
12l w 78°C
Chmielenie:
Sybilla 30g 65 min
Polaris 2-3g 65 min
+2,5l wody
Końcowo 23,5l brzeczki o ekstrakcie 12,5° Blg.
Temperatura fermentacji burzliwej - 18-20°C.
Dopracowywanie receptury
Pszeniczny Strzegom 2,5kg
Pilzneński Strzegom 2kg
Carahell Weyermann 0,5kg
Sybilla 30g
Polaris 2-3g
Drożdże WLP300 (gęstwa po warce nr 19)
Zacieranie:
20l
55°C -> 55°C - 10 min
64°C -> 62°C - 25 min
72°C -> 67°C - 40 min
Wysładzanie:
12l w 78°C
Chmielenie:
Sybilla 30g 65 min
Polaris 2-3g 65 min
+2,5l wody
Końcowo 23,5l brzeczki o ekstrakcie 12,5° Blg.
Temperatura fermentacji burzliwej - 18-20°C.
Comment