Warka No.7 - St. Padraig's Grasshopper
Warka No.7 - St. Padraig's Grasshopper
Zasyp:
- 5kg pilzneński
Zacieranie:
- W 20L kranówy
- 54°C - 20 min.
- 69°C - 90 min.
- 78°C - 10 min.
Gotowanie:
- 60 min. - 50g Magnum (sz)
- 30 min. - 25g Magnum (sz)
- 10 min. - 25g Magnum (sz)
- Od początku cichej (na zimno) - 50g Simcoe (g)
Drożdże:
- Gęstwa z No.6
Przed rozlewem dodany został barwnik spożywczy zielony, przez co piwo uzyskało kolor jak na jednym z wcześniejszych zdjęć.
Warka No.7 - St. Padraig's Grasshopper
Zasyp:
- 5kg pilzneński
Zacieranie:
- W 20L kranówy
- 54°C - 20 min.
- 69°C - 90 min.
- 78°C - 10 min.
Gotowanie:
- 60 min. - 50g Magnum (sz)
- 30 min. - 25g Magnum (sz)
- 10 min. - 25g Magnum (sz)
- Od początku cichej (na zimno) - 50g Simcoe (g)
Drożdże:
- Gęstwa z No.6
Przed rozlewem dodany został barwnik spożywczy zielony, przez co piwo uzyskało kolor jak na jednym z wcześniejszych zdjęć.
Comment