Po 4 miesięcznej przerwie idzie warka nr. 7 .
Zasyp :
3 Kg Pale Ale
2 Kg Żytni
0,5 Kg melanoidynowy
Zacieranie :
Wsypane do wody o temperaturze 65-67.
35 minut w 64-62
25 minut w 72-70
filtracja i wysładzanie - 24 h (
Chmielenie :
30 min . - 15 g Marynka
15 min. - 10 g Styrian
10 g Pacyfika
5 min . - 5g Pacyfika
Dodane 5 Litrów wody - wyszło około 17-18 Litrów o blg 14 .
Zadane drożdże S-33
Zamierzam dodać około 0,5 kg cukru w celu podbicia blg .
Zasyp :
3 Kg Pale Ale
2 Kg Żytni
0,5 Kg melanoidynowy
Zacieranie :
Wsypane do wody o temperaturze 65-67.
35 minut w 64-62
25 minut w 72-70
filtracja i wysładzanie - 24 h (
Chmielenie :
30 min . - 15 g Marynka
15 min. - 10 g Styrian
10 g Pacyfika
5 min . - 5g Pacyfika
Dodane 5 Litrów wody - wyszło około 17-18 Litrów o blg 14 .
Zadane drożdże S-33
Zamierzam dodać około 0,5 kg cukru w celu podbicia blg .
Comment