Browar Kwadrat

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • OstatniElement
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.03
    • 30

    #16
    Nie mam niestety warunków żeby fermentować lagery w kontrolowanej, stałej temperaturze.

    A masz jakiś patent jak przefiltrować piwo po chmieleniu na zimno granulatem? Bo jak zaglądałem do fermentora, to mam piękną zawiesinę chmielu.
    Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

    Comment

    • Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

      #17
      Mnie wystarcza oplot, ale Anteks ma najlepszy patent.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        #18
        wywołany do tablicy
        Mniej książków więcej piwa

        Comment


        • #19
          To może dorzućcie piołunu dla goryczki.

          Comment

          • OstatniElement
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.03
            • 30

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            Pomysł genialny w swojej prostocie. Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
            Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

            Comment

            • barsliw
              Porucznik Browarny Tester
              • 2013.08
              • 289

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OstatniElement Wyświetlenie odpowiedzi
              Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
              Właśnie??

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10782

                #22
                Wetknięty
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • OstatniElement
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2013.03
                  • 30

                  #23
                  Warka #4 zabutelkowana przy końcowym blg 3,5.

                  Warka #5 zlana na cichą, dodany pozostały chmiel
                  Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X