Browar Kwadrat

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • OstatniElement
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.03
    • 30

    #16
    Nie mam niestety warunków żeby fermentować lagery w kontrolowanej, stałej temperaturze.

    A masz jakiś patent jak przefiltrować piwo po chmieleniu na zimno granulatem? Bo jak zaglądałem do fermentora, to mam piękną zawiesinę chmielu.
    Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

    Comment

    • Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

      #17
      Mnie wystarcza oplot, ale Anteks ma najlepszy patent.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10813

        #18
        wywołany do tablicy
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Gość

          #19
          To może dorzućcie piołunu dla goryczki.

          Comment

          • OstatniElement
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.03
            • 30

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
            Pomysł genialny w swojej prostocie. Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
            Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

            Comment

            • barsliw
              Porucznik Browarny Tester
              • 2013.08
              • 289

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OstatniElement
              Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
              Właśnie??

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10813

                #22
                Wetknięty
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • OstatniElement
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2013.03
                  • 30

                  #23
                  Warka #4 zabutelkowana przy końcowym blg 3,5.

                  Warka #5 zlana na cichą, dodany pozostały chmiel
                  Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Flino
                    Jak czytać przepis ?
                    Flino
                    Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
                    1. Składniki:
                    • pilzeński Litovel 4,25 kg;
                    • monachijski Litovel 0,9 kg;
                    • karmel jasny 0,5 kg
                    • caraaroma 0,35;
                    • chmiel Marynka granulat 40 g;
                    • chmiel Lubelski granulat 25 g;
                    • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
                    2....
                    2021-11-17, 11:49
                  • darekd
                    Lubrow, Sladkový
                    darekd
                    Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
                    Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...
                    2025-04-14, 00:51
                  • darekd
                    Bernard, Extra hořký ležák 12%
                    darekd
                    Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.

                    12% ekstr.
                    5% alk.
                    60 IBU

                    Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra

                    Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
                    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...
                    2024-11-22, 02:28
                  • OneTwoThreeBrew
                    Pomoc przy Pale Ale
                    OneTwoThreeBrew
                    Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską.

                    Zasyp:

                    Słód pilzneński 4 kg
                    Słód monachijski 1 kg

                    Chmiele:

                    Lubelski 50 g
                    Marynka 50 g


                    Drożdże:

                    US-05

                    Zacieranie:

                    50*C...
                    2022-11-20, 23:40
                  • dadek
                    Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                    dadek
                    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                    2022-01-15, 04:06
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...