Browar Kwadrat

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • OstatniElement
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.03
    • 30

    #16
    Nie mam niestety warunków żeby fermentować lagery w kontrolowanej, stałej temperaturze.

    A masz jakiś patent jak przefiltrować piwo po chmieleniu na zimno granulatem? Bo jak zaglądałem do fermentora, to mam piękną zawiesinę chmielu.
    Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

    Comment

    • Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

      #17
      Mnie wystarcza oplot, ale Anteks ma najlepszy patent.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10806

        #18
        wywołany do tablicy
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Gość

          #19
          To może dorzućcie piołunu dla goryczki.

          Comment

          • OstatniElement
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2013.03
            • 30

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
            Pomysł genialny w swojej prostocie. Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
            Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

            Comment

            • barsliw
              Porucznik Browarny Tester
              • 2013.08
              • 289

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika OstatniElement
              Druciak jest tylko wetknięty, czy jakoś zamocowany na końcu tej rurki?
              Właśnie??

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10806

                #22
                Wetknięty
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • OstatniElement
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2013.03
                  • 30

                  #23
                  Warka #4 zabutelkowana przy końcowym blg 3,5.

                  Warka #5 zlana na cichą, dodany pozostały chmiel
                  Dodane piwa: 1 | Własne warki: 2

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Flino
                    Jak czytać przepis ?
                    Flino
                    Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
                    1. Składniki:
                    • pilzeński Litovel 4,25 kg;
                    • monachijski Litovel 0,9 kg;
                    • karmel jasny 0,5 kg
                    • caraaroma 0,35;
                    • chmiel Marynka granulat 40 g;
                    • chmiel Lubelski granulat 25 g;
                    • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
                    2....
                    2021-11-17, 11:49
                  • darekd
                    Bernard, Extra hořký ležák 12%
                    darekd
                    Piwo po raz pierwszy uwarzono w zeszłym roku.

                    12% ekstr.
                    5% alk.
                    60 IBU

                    Chmiele: Agnus, Amarillo a Citra

                    Aromat - ziołowo/łodygowo/korzenny chmiel, trochę drożdży, lekki słód
                    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z długim kożuszkiem,...
                    2024-11-22, 02:28
                  • OneTwoThreeBrew
                    Pomoc przy Pale Ale
                    OneTwoThreeBrew
                    Cześć, szykuje się do uwarzenia klasyka z Marynką i Lubelską.

                    Zasyp:

                    Słód pilzneński 4 kg
                    Słód monachijski 1 kg

                    Chmiele:

                    Lubelski 50 g
                    Marynka 50 g


                    Drożdże:

                    US-05

                    Zacieranie:

                    50*C...
                    2022-11-20, 23:40
                  • dadek
                    Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                    dadek
                    Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                    2022-01-15, 04:06
                  • Javox
                    ?, [Mentzen] Ulga
                    Javox
                    Lager o ekstrakcie 12.0*, zawartość alko 5.0%
                    (Prawdopodobnie warzone w Browarze Sady)

                    Chmiele: Iunga, Lubelski, Hallertauer Tradition.

                    Piana - więcej na początku potem grubsza warstwa.
                    Lacing - ładny, drobny.
                    Gaz - średni.
                    Barwa - lekko opalizujące...
                    2025-03-28, 14:59
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...