Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
Wyświetlenie odpowiedzi
Ołbiński browar domowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziPisałeś o przerwie dekstrozowej(glukozowej), a takiej nie ma.
Nie porównywałem wskaźnika do próby z wodą z mąką, te 'pozytywne' próby jodowe nie barwiły mi wskaźnika na granatowo jak przy początku zacierania tylko tak...brunatno.Last edited by howser; 2013-12-06, 13:07.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziIle tego filtratu zawróciłeś?
Wysładzałem na raty, w 2 ratach. Za drugim razem zrobiłem tak jak wyżej.
Czy to może być kwestia tego, że młóta było mało i przez to filtrowało nie tak skutecznie jak w pozostałych warkach? A może tego, że pominąłem mash-out?
Comment
-
-
20.12.2013 #8 Miodowe rozlane do butelek. Po prawie 2 tygodniach cichej w piwo ma 2BLG ekstraktu, miodowy aromat i smak. W całej miodowej słodyczy piwa gdzieś w tle przewija się lekko kwaskowata nuta.
Piwo rozlane z dodatkiem 2.5g glukozy na butelkę.
Po cichej cała mętność piwa zniknęła, jest niemal idealnie klarowne.Last edited by howser; 2013-12-20, 21:06.
Comment
-
Comment