A wracając do warki 1 zacieranej:
2kg pilzneński
1kg monachijski
1kg wiedeński
1kg carabelge
Zacierka:
jako,że to mój pierwszy raz to bez eksperymentów
ok. 64C - 30'
ok. 73C - 30'
Warzenie/chmielenie:
15g Marynka - 60'
20g Lublin - 15'
23g Citra - 15'
Drożdżaki:
US-05
W momencie zadania drożdży ok. 13,5 Blg
Fermentuje na chwilę obecną w ok. 17C otoczenia. Ile może być w fermentorze?? 20C ??
Na cichej w planach 15g Citry.
Trzymajcie kciuki
P.S.
Aha, warzenie na kuchni elektrycznej to naprawdę wyzwanie
2kg pilzneński
1kg monachijski
1kg wiedeński
1kg carabelge
Zacierka:
jako,że to mój pierwszy raz to bez eksperymentów
ok. 64C - 30'
ok. 73C - 30'
Warzenie/chmielenie:
15g Marynka - 60'
20g Lublin - 15'
23g Citra - 15'
Drożdżaki:
US-05
W momencie zadania drożdży ok. 13,5 Blg
Fermentuje na chwilę obecną w ok. 17C otoczenia. Ile może być w fermentorze?? 20C ??
Na cichej w planach 15g Citry.
Trzymajcie kciuki
P.S.
Aha, warzenie na kuchni elektrycznej to naprawdę wyzwanie
Comment