"Warka" #1 - Coopers European Lager (brewkit) - 16.11.2012.
Ekstrakt początkowy: 12 °Blg
Ekstrakt końcowy: ~2 °Blg
Zawartość alkoholu: ~5.57%
Goryczka [EBU]: ?
Objętość warki: 21l
Ww pucha została przefermentowana wraz z 1kg suchego, jasnego ekstraktu słodowego. Fermentacja burzliwa trwała 10 dni, natomiast fermentacja cicha 3 tygodnie. Po tym czasie piwo zostało zabutelkowane z dodatkiem 8g glukozy na litr.
Piwo wyszło na tyle dobre, by nie zniechęcić do piwowarstwa domowego, jednak było na tyle słabe, że 'zachęciło' do przejścia na piwowarstwo z zacieraniem
Ekstrakt początkowy: 12 °Blg
Ekstrakt końcowy: ~2 °Blg
Zawartość alkoholu: ~5.57%
Goryczka [EBU]: ?
Objętość warki: 21l
Ww pucha została przefermentowana wraz z 1kg suchego, jasnego ekstraktu słodowego. Fermentacja burzliwa trwała 10 dni, natomiast fermentacja cicha 3 tygodnie. Po tym czasie piwo zostało zabutelkowane z dodatkiem 8g glukozy na litr.
Piwo wyszło na tyle dobre, by nie zniechęcić do piwowarstwa domowego, jednak było na tyle słabe, że 'zachęciło' do przejścia na piwowarstwo z zacieraniem
Comment