Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak
W trakcie zacierania cos stało sie z termometrem z ikei, zaczął pokazywać wyższą temperaturę niż rzeczywista. Teraz po włączeniu cały czas pokazuje 80C ;/
Może więc filtrowałeś i wysładzałeś w dużo niższej temperaturze niż 78'C ??
No to poszła próba zrobienia bitterka na angielskim chmielu w dzień kobiet więc może trochę kwiatów w aromacie będzie czuć Chce chmielić na zimno fugglesem, ma ktoś jakieś doświadczenia z tym chmielem?? Warto?
Półtora tyg temu zabutelkowałem bittera, dzisiaj chciałem sprawdzić nagazowanie. Pierwszy powód dlaczego mi zrzedła mina to fakt iż przy otwarciu nie było słychać żadnego "pssyk". Druga rzecz to gęstość piwa, jest znacznie gęstsze niż w trakcie butelkowania. Dodam, że zabutelkowane piwo leżakowało w pomieszczeniu gdzie temperatura utrzymywała sie 22-21St.
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Witam
Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
Wszystko...
Nocne Warzenie – Warszawski Browar Bazyliszek zaprasza na warzenie w swoim browarze!
Zwiedzanie browaru, aktywne uczestnictwo w całym procesie warzenia piwa, degustacja piw prosto z beczek oraz tanków – to zaledwie kilka atrakcji, przewidzianych w ramach „Nocnego Warzenia” w Warszawskim...
Comment