Ponieważ uzyskanie tak wysokiego ekstraktu jest dość uciążliwe, można sobie pomóc ekstraktem słodowym z puszki. Zamiast cukru buraczanego bardziej stylowy byłby cukier trzcinowy, powszechnie używany w Angliiw XVIII i XIX w. jako dodatek do piwa.
Ponieważ uzyskanie tak wysokiego ekstraktu jest dość uciążliwe, można sobie pomóc ekstraktem słodowym z puszki. Zamiast cukru buraczanego bardziej stylowy byłby cukier trzcinowy, powszechnie używany w Angliiw XVIII i XIX w. jako dodatek do piwa.
W sumie ja Russian to moze pasowalby ziemniak ale przeciez to nie samogon
Nie pasowałby, ponieważ RIS produkowano w Anglii, nie w Rosji. Ale swoją drogą cukier konwertowany z ziemniaków również mógłby być, tyle że ziemniaki wprowadzają najwięcej niepożądanych związków przy przetwarzaniu (dlatego ziemniaczany bimber jest najbardziej śmierdzący). Ale nie jest to problem - ziemniaki obrać, drobno pokroić, rozgotować, szumując na początku, wreszcie dodać kilka ml kwasu solnego lub fosforowego w celu rozłożenia skrobi do cukrów prostych. Otrzymany roztwór wlać do piwa.
Zacieranie warki numer 5 idzie jak krew z nosa... Doslownie... Najpierw problemy ze "srutowaniem" teraz filtrator sie zapchal... Masakra... Ktos dzis o tej porze tez warzy?
Wiesz co mail byc kozlak... 6kg zasypu a wyszlo tylko 14BLG odfiltrowalem jakies 5 litrow i sie zatkal filtrator... Przelalem do drugiego wiadra przeczyscilem zobaczymy... Chmiel czeka
Comment