Browar domowy Rafała z Torunia
Collapse
X
-
-
Comment
-
Kiedy te tlenowce zobaczyłeś? Po filtracji czy po fermentacji?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
W nocy odfiltrowalem moze z 4 litry. Reszte zacieru zostawilem do filtrowania na rano. Ok 9 rano zaczalem filtrowanie i niestety poranny filtrat byl kwasny.... To z nocy bylo ok ale nie zornientowalem sie i zlalem calosc razem.Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
-
mój filtrator
http://browar.biz/forum/showpost.php...postcount=1146Comment
-
Jesli moge jeszcze skorzystac z Twojego doswiadczenia to chcialem zapytac o predkosc filtracji i czy sensowne byloby dodanie po srodku dwoch dodatkowych rurek?Comment
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
-
Na terenie byłej cukrowni "Żnin" powstaje kompleks hotelowo-gastronomiczno-rekreacyjny Cukrownia Żnin Park Industrialny. Powstał już hotel, browar, kręgielnia. Ma jeszcze być aquapark, kino...
Browar wkomponowano w halę wachlarzową kolejki wąskotorowej gdzie znajduje się...-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
-
-
Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
Chmiele - Pałacowy, Iunga
16% ekstr.
5,5% alk
Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-02-14, 03:52 -
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
- Loading...
- Koniec listy.
Comment