Tarnowo Podgórne Browar - pierwsze warzenie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dominik_walkowiak
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.10
    • 335

5. Nie używam rurki, a pokrywę od fermentora zamykam dość szczelnie w jednym miejscu nie dociskam do końca tak żeby nie słyszeć "pstryk"

6. Ja póki co chłodzę w garze później schłodzoną brzeczkę przelewam wężykiem do fermentora

7. Raczej niepotrzebny element, mam i średnio z niego korzystam. nie powinien odpaść jak odpadnie przyklej na super glue :P

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
      darekd
      Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
      2024-07-22, 00:26
    • krakra8888
      Przepis IPA na pierwszy zacier
      krakra8888
      Witam, wszystkich. Chciałem się zapytać czy coś wyjdzie z tego przepisu który przygotowałem i posiadam surowce jak w zestawieniu, robiłem już brewkity ale chcę spróbować zacierania, wszystkie surowce i sprzęt mam ponieważ robię również wino tak że sprzęt jest tyle że po przestudiowaniu...
      2018-04-20, 13:33
    • dadek
      Bonn-Pützchen, Alaunbachweg 10, Ale-Mania Brauerei
      dadek
      Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
      2023-10-18, 03:53
    • Charlie44
      Pierwszy zacier
      Charlie44
      Witam wszystkich!

Planuję zrobić sobie w przyszłym tygodniu pierwszą warkę American wheat'a z zacieru, większość rzeczy już wiem ale pozostały dwa pytania i będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie:

a) Będę zamawiał takie drożdże
      https://browamator.pl/drozdze-white-...
      2018-01-05, 18:44
    • dadek
      Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
      dadek
      Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
      2022-10-20, 00:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...