Sebkowe warzonko

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • btetlewicz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.12
    • 92

    #31
    W takim razie nic innego nie przychodzi mi do głowy, co mogło spowodować nagazowanie jednej butelki a "kibel" w pozostałych ??

    Comment

    • sebek_
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.11
      • 148

      #32
      Mała aktualizacja co do milkstouta, to jest jednak więcej nagazowanych niż jedna więc tym bardziej jest to dziwne...

      W maju uwarzyłem jeszcze dwie warki american amber ale, niestety po miesiącu leżakowania maja kwaskowaty posmak..czy może to być spowodowane tym, że przez kilka dni (2-3) temperatura w trakcie upałów dochodziła na fermentorze do 26-27 stopni?
      Chyba raczej już go nie uratuję?
      Piwo to moje paliwo :)

      Comment

      • jaozyrys
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2008.10
        • 154

        #33
        Kwas kwasowi nierówny, ale ja mam taką zasadę - jeśli piwo ci nie smakuje, to dobrze je schowaj i próbuj ponownie co miesiąc. No chyba, że ewidentnie zepsute.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X