Mała aktualizacja co do milkstouta, to jest jednak więcej nagazowanych niż jedna więc tym bardziej jest to dziwne...
W maju uwarzyłem jeszcze dwie warki american amber ale, niestety po miesiącu leżakowania maja kwaskowaty posmak..czy może to być spowodowane tym, że przez kilka dni (2-3) temperatura w trakcie upałów dochodziła na fermentorze do 26-27 stopni?
Chyba raczej już go nie uratuję?
Kwas kwasowi nierówny, ale ja mam taką zasadę - jeśli piwo ci nie smakuje, to dobrze je schowaj i próbuj ponownie co miesiąc. No chyba, że ewidentnie zepsute.
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
Comment