WARKA #29 AMERICAN BARLEY WINE (27.11.2014)
Skład:
Słód Pale Ale 7,4 kg
Słód Monachijski typ II 1,2 kg
Słód Caraaroma 0,2 kg
Słód Carawheat 0,2 kg
Chmiel Chinook, granulat 50 g
Chmiel Tomahawk, granulat 50 g( na cichą 20g)
Chmiel Green Bullet, granulat 45 g( na cichą 20g)
Chmiel Willamette, granulat 25 g
Chmiel Cascade US, granulat 40 g( na cichą 20g)
Zacieranie w 20l wody:
55'C 5 min
62'C 40 min
72'C 35 min
Wysładzanie:
18l wody temp 78'C
Gotowanie 120'
30' Chmiel Chinook, granulat 50 g
30' Chmiel Tomahawk, granulat 10 g
105' Pożywka dla drożdży 12 g
110' Chmiel Green Bullet, granulat 25 g
115' Chmiel Willamette, granulat 25 g
120' Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
120,' Chmiel Cascade US, granulat 20 g
Zadane drożdże Safale US 05 ( gęstwa z warki nr 27 )
Podsumowanie:
Wyszło 17,5 litrów 26,2 BLG .
Skład:
Słód Pale Ale 7,4 kg
Słód Monachijski typ II 1,2 kg
Słód Caraaroma 0,2 kg
Słód Carawheat 0,2 kg
Chmiel Chinook, granulat 50 g
Chmiel Tomahawk, granulat 50 g( na cichą 20g)
Chmiel Green Bullet, granulat 45 g( na cichą 20g)
Chmiel Willamette, granulat 25 g
Chmiel Cascade US, granulat 40 g( na cichą 20g)
Zacieranie w 20l wody:
55'C 5 min
62'C 40 min
72'C 35 min
Wysładzanie:
18l wody temp 78'C
Gotowanie 120'
30' Chmiel Chinook, granulat 50 g
30' Chmiel Tomahawk, granulat 10 g
105' Pożywka dla drożdży 12 g
110' Chmiel Green Bullet, granulat 25 g
115' Chmiel Willamette, granulat 25 g
120' Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
120,' Chmiel Cascade US, granulat 20 g
Zadane drożdże Safale US 05 ( gęstwa z warki nr 27 )
Podsumowanie:
Wyszło 17,5 litrów 26,2 BLG .
Comment