Browar domowy Hoppy Hipster

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zywiec79
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.02
    • 123

    #76
    WARKA #45 COFFEE STOUT (5.05.2015)

    Skład:
    Słód pilzneński 4 kg
    Słód monachijski I 0,8 kg
    Słód pszeniczny 0,5 kg
    Słód karmelowy jasny 0,4 kg
    Słód chocolate ( Crisp ) 0,4 kg
    Jęczmień palony 0,2 kg

    Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
    Chmiel Fuggle, granulat 20 g
    Kawa mielona 100 g + 75 g w ziarnach na cichą

    Zacieranie w 21l wody:

    62'C 42 min
    72'C 30 min

    Wysładzanie:
    14l wody temp 78'C

    Gotowanie 60'
    0' Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
    45' Pożywka dla drożdży 2,4 g
    50' Chmiel Fuggle, granulat 20 g
    59' Kawa mielona 100 g

    Zadane drożdże Wyeast London Ale

    Podsumowanie:
    Wyszło 21 litrów 16 BLG .

    Comment

    • Zywiec79
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2014.02
      • 123

      #77
      WARKA #46 RAUCHWEIZEN (7.059.2015)

      Skład:
      Słód wędzony 2 kg
      Słód pszeniczny 1,8 kg
      Słód pszeniczny ciemny 0,8 kg
      Słód pilzneński 0,4 kg

      Chmiel Lubelski, granulat 25 g

      Zacieranie w 17,5l wody:
      45'C 20 min
      55'C 10 min
      62'C 40 min
      72'C 30 min

      Wysładzanie:
      14l wody temp 78'C

      Gotowanie 60'
      0 Chmiel Lubelski, granulat 25 g
      45' Pożywka dla drożdży 2,4 g

      Zadane drożdże Wyeast Weihenstephan

      Podsumowanie:
      Wyszło 22 litry 13 BLG .

      Ponadto:
      Warka nr.39 zdobyła II miejsce w kategorii Brown Porter na Warszawskim Konkursie Piw Domowych

      Comment

      Przetwarzanie...
      X