WARKA #45 COFFEE STOUT (5.05.2015)
Skład:
Słód pilzneński 4 kg
Słód monachijski I 0,8 kg
Słód pszeniczny 0,5 kg
Słód karmelowy jasny 0,4 kg
Słód chocolate ( Crisp ) 0,4 kg
Jęczmień palony 0,2 kg
Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
Chmiel Fuggle, granulat 20 g
Kawa mielona 100 g + 75 g w ziarnach na cichą
Zacieranie w 21l wody:
62'C 42 min
72'C 30 min
Wysładzanie:
14l wody temp 78'C
Gotowanie 60'
0' Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
45' Pożywka dla drożdży 2,4 g
50' Chmiel Fuggle, granulat 20 g
59' Kawa mielona 100 g
Zadane drożdże Wyeast London Ale
Podsumowanie:
Wyszło 21 litrów 16 BLG .
Skład:
Słód pilzneński 4 kg
Słód monachijski I 0,8 kg
Słód pszeniczny 0,5 kg
Słód karmelowy jasny 0,4 kg
Słód chocolate ( Crisp ) 0,4 kg
Jęczmień palony 0,2 kg
Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
Chmiel Fuggle, granulat 20 g
Kawa mielona 100 g + 75 g w ziarnach na cichą
Zacieranie w 21l wody:
62'C 42 min
72'C 30 min
Wysładzanie:
14l wody temp 78'C
Gotowanie 60'
0' Chmiel Tomahawk, granulat 20 g
45' Pożywka dla drożdży 2,4 g
50' Chmiel Fuggle, granulat 20 g
59' Kawa mielona 100 g
Zadane drożdże Wyeast London Ale
Podsumowanie:
Wyszło 21 litrów 16 BLG .
Comment