Postanowiłem założyć nowy temat z powodu dylematu towarzyszącego mi od uwarzenia "Blonda". Problem z tym Blondem jest jednak taki, że zamówienie na składniki składałem w pośpiechu, w konsekwencji czego uwarzyłem piwko, które blonda mi nie przypomina zarówno w kwestii barwy, aromatu i smaku. Dominują estry pochodzące od drożdży belgijskich i karmel, goryczka jest słaba. W barwie ta blondi również jest ciemniej ufarbowana...
Wyszło 25l 17'BLG. Użyłem następujących składników:
Pilzneński 2,8-4,2 EBC 5 kg
Pszeniczny 3,4 EBC 1 kg
Caraaroma 300-400 EBC 0,2 kg
Sybilla - 50 g szyszki
Safbrew S-33 suche
Cukier kandyzowany 250 g
Proszę o podpowiedź w kwestii: czy moje piwo mieści się w jakimś stylu? Jeśli tak, to w jakim?
Wyszło 25l 17'BLG. Użyłem następujących składników:
Pilzneński 2,8-4,2 EBC 5 kg
Pszeniczny 3,4 EBC 1 kg
Caraaroma 300-400 EBC 0,2 kg
Sybilla - 50 g szyszki
Safbrew S-33 suche
Cukier kandyzowany 250 g
Proszę o podpowiedź w kwestii: czy moje piwo mieści się w jakimś stylu? Jeśli tak, to w jakim?
Comment