Witajcie!
Dziś przygotowania do pierwszej warki
Postanowiłem warzyć od razu z zacieraniem, na pierwszy ogień idzie "Amarillo pale ale "
Receptura zaczerpnięta trochę z forum,trochę wyliczona za pomocą PPPP.
Celuję w uzyskanie 10 l piwa 12 Blg.
Zasyp:
Słód Pilzneński Strzegom - 2.5 kg
Caramunich I Weyerman - 0,14 kg
Zacieranie:
64 oC - 15 min
74 oC - 45 min
Chmielenie
lubelski granulat 10g - na 60 min.
Amarillo granulat 10g - na 30 min.
Amarillo granulat 10g - na 5 min.
Celuję w piwo około 35 IBU.
Drożdże - Safale S-04
Dziś przygotowałem,odważyłem składniki,jutro postaram się coś uwarzyć
Jak myślicie - wyjdzie coś pijalnego z tego tworu ?
Dziś przygotowania do pierwszej warki

Postanowiłem warzyć od razu z zacieraniem, na pierwszy ogień idzie "Amarillo pale ale "
Receptura zaczerpnięta trochę z forum,trochę wyliczona za pomocą PPPP.
Celuję w uzyskanie 10 l piwa 12 Blg.
Zasyp:
Słód Pilzneński Strzegom - 2.5 kg
Caramunich I Weyerman - 0,14 kg
Zacieranie:
64 oC - 15 min
74 oC - 45 min
Chmielenie
lubelski granulat 10g - na 60 min.
Amarillo granulat 10g - na 30 min.
Amarillo granulat 10g - na 5 min.
Celuję w piwo około 35 IBU.
Drożdże - Safale S-04
Dziś przygotowałem,odważyłem składniki,jutro postaram się coś uwarzyć

Jak myślicie - wyjdzie coś pijalnego z tego tworu ?
Comment