Witam wszystkich!
Moja pierwsza warka Stout owsiany jest na cichej a w planach już kolejna! Konkretnie AIPA własnego pomysłu.
słody:
pale ale 5kg
jasny carahell 0,5kg
caramunich 0,2kg
cara gold 0,3kg
zacieranie
66-67 stopni 60 minut
chmiele:
goryczka: tomahowk 15g, Zeus 30 g herkules 30g
aromat: Mouteka (15g 1minut przed końcem 15g na cicha), cascade (20g 15min przed końcem 10g na cicha) tomahowk 15g 10 min
Co sądzicie o takiej recepturze?
Moja pierwsza warka Stout owsiany jest na cichej a w planach już kolejna! Konkretnie AIPA własnego pomysłu.
słody:
pale ale 5kg
jasny carahell 0,5kg
caramunich 0,2kg
cara gold 0,3kg
zacieranie
66-67 stopni 60 minut
chmiele:
goryczka: tomahowk 15g, Zeus 30 g herkules 30g
aromat: Mouteka (15g 1minut przed końcem 15g na cicha), cascade (20g 15min przed końcem 10g na cicha) tomahowk 15g 10 min
Co sądzicie o takiej recepturze?
Comment