Warka 60 # West Coast IPA PL/US 19.10.17
Słody:
Słód Pale Ale 3,5kg
Słód Pilzneński 2,5kg
Chmiele:
Mosaic(US) 100g
Chinook(PL) 100g
Zacieranie:
20l wody + słody
64-63’C 70min
podgrzanie do 78’C
Wysładzanie: 15l wody temp 78'C
Chmielenie: (gotowanie 70 min)
ChinookPL 35g 60min
ChinookPL 20g Mosaic 20g 20min
ChinookPL 10g Mosaic 15g 7min
ChinookPL 15g Mosaic 15g 0min
ChinookPL 20g Mosaic 50g na 5 dni cichej
Drożdże: US-05 uwodniona saszetka
Wyszło 21l brzeczki 16,5 BLG temp 19'C
Brewtarget: IBU:~70 - Alc 6,8%
Słody:
Słód Pale Ale 3,5kg
Słód Pilzneński 2,5kg
Chmiele:
Mosaic(US) 100g
Chinook(PL) 100g
Zacieranie:
20l wody + słody
64-63’C 70min
podgrzanie do 78’C
Wysładzanie: 15l wody temp 78'C
Chmielenie: (gotowanie 70 min)
ChinookPL 35g 60min
ChinookPL 20g Mosaic 20g 20min
ChinookPL 10g Mosaic 15g 7min
ChinookPL 15g Mosaic 15g 0min
ChinookPL 20g Mosaic 50g na 5 dni cichej
Drożdże: US-05 uwodniona saszetka
Wyszło 21l brzeczki 16,5 BLG temp 19'C
Brewtarget: IBU:~70 - Alc 6,8%
Comment