Warka 24 # Coffee Stout 30.12.2015
Słody:
Słód Pale Ale Maris Otter 3,5kg
Płatki jęczmienne 0,5kg
Słód Karmelowy 150 0,5kg
Palone ziarno jęczmienia 0,3kg
Słód Czekoladowy 0,2kg
Chmiele:
Chmiel Target 35g
Dodatki:
Kawa Tchibo Espresso "Milano Style" 100% Arabica 200g
Zacieranie:
16l wody
69'C 70 min (negatywna próba jodowa )
69'C 10 min po dodaniu słodów ciemnych
78’C (5 min)
Wysładzanie: 15l wody temp 78'C w 2 turach
Chmielenie: (gotowanie 65 min)
Target 35g 60min
Kawa 100g 5 min
Kawa 100g (napar dodany do cichej fermentacji)
Drożdże: Mangrove Jack's M07 "British Ale" (gęstwa)
Wyszło 20l brzeczki 14 BLG
Brewtarget: IBU: 38, Alkohol: 5,6%
Słody:
Słód Pale Ale Maris Otter 3,5kg
Płatki jęczmienne 0,5kg
Słód Karmelowy 150 0,5kg
Palone ziarno jęczmienia 0,3kg
Słód Czekoladowy 0,2kg
Chmiele:
Chmiel Target 35g
Dodatki:
Kawa Tchibo Espresso "Milano Style" 100% Arabica 200g
Zacieranie:
16l wody
69'C 70 min (negatywna próba jodowa )
69'C 10 min po dodaniu słodów ciemnych
78’C (5 min)
Wysładzanie: 15l wody temp 78'C w 2 turach
Chmielenie: (gotowanie 65 min)
Target 35g 60min
Kawa 100g 5 min
Kawa 100g (napar dodany do cichej fermentacji)
Drożdże: Mangrove Jack's M07 "British Ale" (gęstwa)
Wyszło 20l brzeczki 14 BLG
Brewtarget: IBU: 38, Alkohol: 5,6%
Comment