Skąd były brane receptury ?
Domowy Browar Wojtasa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ayodele Wyświetlenie odpowiedziSkąd były brane receptury ?
Warka 3 z https://www.wiki.piwo.org/Kategoria:...C5%82od%C3%B3w
Reszta to już inwencja własna + wariacje powyższych receptur. Troche poczytam o piwie tu i tam, sprawdzę kilka receptur dostępnych w internecie i coś własnego z tego montuje"Błogosławiony ten co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa"
Comment
-
-
Warka #27
Jasne Miętowe 2
Słody:
Pilzneński 3 kg
Pszeniczny 1 kg
Karmel 30 0.4 kg
Wiedeński 0.3 kg
Chmiele
Marynka 20g
Lubelski 20g
Dodatki:
Mięta Pieprzowa suszona 10g
Drożdze:
S-04
Zacieranie:
67*C,60min
Chmielenie:
Marynka 20g/60'
Lubelski 20g/15'
Mięta 10g/5'
Po 6 tygodniach od butelkowania piwo w smaku jak pasta do zębów, całkowicie zdominowane przez mięte. Po pól roku aromat i smak mięty się ułożyły, przyjemnie wyczuwalne w tle, wyszło super."Błogosławiony ten co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa"
Comment
-
-
Warka #28
Pszeniczne 12 Blg
Słody:
Pilzneński 2.3 kg
Pszeniczny 2.5 kg
Karmel 30 0.2 kg
Chmiele
Lunga 30g
Dodatki:
Suszona skorka pomaranczy 10g
Drożdze:
S-33
Zacieranie:
67*C,60min
Chmielenie:
Lunga 15g/60'
Lunga 15g/10'
skorka pomaranczy 10g/2'"Błogosławiony ten co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa"
Comment
-
-
Warka #29
Ciemne Bez-chmielowe
Słody:
Pale Ale 4 kg
Wiedeński 0,44 kg
Honig 0,1 kg
Special 0,15 kg
Karmel 30 0,23 kg
Przeniczny czekoladowy 1200 0,2 kg
Dodatki:
Piołun 25 g
Lukrecja 35 g
Anyz 5 g
Drozdze:
Mauribrew
Zacieranie:
66*C,60min
Chmielenie:
Piołun 25g 30'
Lukrecja 25g 15'
Lukrecja 10g 5'
Anyż 5g 5'
Za dużo piołunu, pierwszy łyk dwa smacznie i ciekawie, ziołowo. Z każdym łykiem coraz więcej goryczki, w połowie piwa goryczka tak zalega ze się nie da dopić."Błogosławiony ten co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filu_to_ja Wyświetlenie odpowiedziZa dużo piołunu Z każdym łykiem coraz więcej goryczki, w połowie piwa goryczka tak zalega ze się nie da dopić.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
Comment