Warka 9 coffe stout
warka 9 13.12.2015
coffee stout 17 Blg
41 Ibu
pale ale 2,8 kg
pilzneński 1,5kg
pszeniczny 0,5kg
karmelowy monach caramunich typ I wayerman 0,7 kg
płatki pszeniczne 0,5kg
płatki jęczmienne 0,2kg
płatki owsiane 0,4kg
płatki żytnie 0,2kg zasypu
jęczmień prażony 0,2kg
kawa zaparzona w ekspresie ciśnieniowym
Arabika crame brulee 20 gram
Arabika Paryż Nocą 20 gram
zacieranie
65-66 1,5h
68-70 15 minut
78-80 10 minut
wydajność ważelni 70,2%
chmielenie 60 minut
fuggles
1 minuta 10 gram
20 minuta 10 gram
30 minuta 10 gram
40 minuta 10 gram
50 minuta 4 gramy
centennial
1 minuta 10 gram
20 minuta 10 gram
30 minuta 10 gram
40 minuta 10 gram
50 minuta 16 gram
60 minuta po wyłączeniu palnika i włączeniu chłodnicy 40 gram
kawa na 10 minut przed końcem gotowania
mech irlandzki ostatnie 10 minut gotowania
warka 9 13.12.2015
coffee stout 17 Blg
41 Ibu
pale ale 2,8 kg
pilzneński 1,5kg
pszeniczny 0,5kg
karmelowy monach caramunich typ I wayerman 0,7 kg
płatki pszeniczne 0,5kg
płatki jęczmienne 0,2kg
płatki owsiane 0,4kg
płatki żytnie 0,2kg zasypu
jęczmień prażony 0,2kg
kawa zaparzona w ekspresie ciśnieniowym
Arabika crame brulee 20 gram
Arabika Paryż Nocą 20 gram
zacieranie
65-66 1,5h
68-70 15 minut
78-80 10 minut
wydajność ważelni 70,2%
chmielenie 60 minut
fuggles
1 minuta 10 gram
20 minuta 10 gram
30 minuta 10 gram
40 minuta 10 gram
50 minuta 4 gramy
centennial
1 minuta 10 gram
20 minuta 10 gram
30 minuta 10 gram
40 minuta 10 gram
50 minuta 16 gram
60 minuta po wyłączeniu palnika i włączeniu chłodnicy 40 gram
kawa na 10 minut przed końcem gotowania
mech irlandzki ostatnie 10 minut gotowania
Comment