Witajcie
w związku z faktem, że mój pierwszy osobisty chmielnik aż prosi sie aby coś z nim zrobić, planuje na weekend warzenie ze świeżych zielonych szyszek - na wzór PLONa zielonego.
Będzie to mała warka 12litrów, celuje w 12 blg - całość na słodzie pale ale ze strzegomia.
Mam dwa małe pnącza Perle, duże pnącza Sybilli i Magnum.
Myślę że będzie tego w sumie z 200g.
Macie jakieś propozycje , doświadczenia przy używaniu mokrych szyszek ?
pozdrawiam
M.
w związku z faktem, że mój pierwszy osobisty chmielnik aż prosi sie aby coś z nim zrobić, planuje na weekend warzenie ze świeżych zielonych szyszek - na wzór PLONa zielonego.
Będzie to mała warka 12litrów, celuje w 12 blg - całość na słodzie pale ale ze strzegomia.
Mam dwa małe pnącza Perle, duże pnącza Sybilli i Magnum.
Myślę że będzie tego w sumie z 200g.
Macie jakieś propozycje , doświadczenia przy używaniu mokrych szyszek ?
pozdrawiam
M.
Comment