Zabawę z warzeniem zaczynam od Pale Ale 12'BLG. Zacieranie skończyłem gotowanie też i studzi się teraz na balkonie. Tylko jest taki problem że podczas gotowania pierwszą porcję chmielu dodałem od razu jak tylko garnek wylądował na kuchence a nie po czekałem aż się zacznie gotować. Mam nadzieję że nie wpłynie to negatywnie na efekt końcowy
Moje pierwsze piwo
Collapse
X
-
Może być co najwyżej bardziej goryczkowe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Zostaw w spokoju, na eksperymenty przyjdzie czas.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
-
Wynalazek, który ostatnio nawet wylądował na stole Kopyra
Alko 4.6% (w składzie kukurydza i jęczmień) i mrożone szyszki chmielu.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-03-24, 14:42 -
-
Browarek z Maroldsweisach w Dolnej Frankonii w Bawarii.
Landbier to nie jest jakiś konkretny rodzaj piwa, tylko bardziej miejscowe, typowe piwo. A że to chyba jedyne ich piwo, no landbier nie powinien dziwićJest to niefiltrowany Keller o parametrach 13% ekstr., 5,8% alk.
...-
Channel: Niemcy
-
-
Branndlin to mała wioska położona wśród małych jeziorek z uroczym XVI wiecznym zamkiem stojącym w jej centrum. Za sprawą byłego piwowara domowego, którym jest Lukáš Mládek dołączyła do jakże już gęsto zakropkowanej piwnej mapy Czech. Po paru latach działania w ,podziemiu, w tym roku...
-
Channel: Czechy
-
-
W miasteczku Vyšší Brod po browarze Jakub pozostała już tylko firmowa piwiarnia, ale za to w dzielnicy Studánky otwarł się nowy, mały rodzinny browarek przyjmując nazwę dzielnicy w której stoi.
Studánky to dzielnica miasta Vyšší Brod oddalona od niego o 2,5 kilometra. Niby odległość...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment