Moje pierwsze piwo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dzuma84
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.10
    • 7

    Moje pierwsze piwo

    Zabawę z warzeniem zaczynam od Pale Ale 12'BLG. Zacieranie skończyłem gotowanie też i studzi się teraz na balkonie. Tylko jest taki problem że podczas gotowania pierwszą porcję chmielu dodałem od razu jak tylko garnek wylądował na kuchence a nie po czekałem aż się zacznie gotować. Mam nadzieję że nie wpłynie to negatywnie na efekt końcowy
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23956

    #2
    Może być co najwyżej bardziej goryczkowe.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • dzuma84
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2015.10
      • 7

      #3
      Piwko zlane na cichą fermentację. W smaku już jest super. I zastanawiam się teraz czy nie klarować żelatyną.

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23956

        #4
        Zostaw w spokoju, na eksperymenty przyjdzie czas.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • dzuma84
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2015.10
          • 7

          #5
          Dziś piwo trafiło do butelek. Jest mega goryczkowe. Parę dni potrzymam w temperaturze pokojowej a potem na 5 tygodni trafi do piwnicy gdzie jest stała temperatura ok 12 stopni.

          Comment

          • yneB
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2015.10
            • 18

            #6
            ja dzisiaj sprawdziłem Blg z 16,5 odfermentowało mi do 5,2 również jest dosyć mocno goryczkowe czy to się zmieni Twoim zdaniem?

            Comment

            • yneB
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2015.10
              • 18

              #7
              piwo to witbier.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X