Jakie to piwo ?! Po za tym, że dobre...
Słod jęczmienny monach. - 6kg
Słód jęczmienny czekol. jasny 0,5 kg
Płatki jęczmienne - 400g
Woda - 22l next time 25l
Temp. 72 ºC
Termos - 60 min
Wysładzanie - 20 l
Gotowanie godz. - 19.30 -
chmiel gorycz.
chmiel aromat.
I-wszy pomiar (przed drożdżami - 20°C) – 16 BLG
Słod jęczmienny monach. - 6kg
Słód jęczmienny czekol. jasny 0,5 kg
Płatki jęczmienne - 400g
Woda - 22l next time 25l
Temp. 72 ºC
Termos - 60 min
Wysładzanie - 20 l
Gotowanie godz. - 19.30 -
chmiel gorycz.
chmiel aromat.
I-wszy pomiar (przed drożdżami - 20°C) – 16 BLG